Droguri în valoare de 60 milioane de euro, descoperite într-un container ajuns...

Droguri în valoare de 60 milioane de euro, descoperite într-un container ajuns în România

0
DISTRIBUIȚI

Droguri în valoare de 60 de milioane de euro au fost descoperite de polițiști într-un container venit din Siria în Portul Constanța. Este cea mai mare captură de pastile de Captagon și hașiș din istoria Poliției Române.

Potrivit unui comunicat al IGPR, duminică, în Portul Constanța a ajuns o navă ce transporta două containere, cu 40 de tone de produse nealimentare, trimise din Portul Latakya, Siria, și care ar fi tranzitat Turcia.

În urma unui control efectuat de polițiști și procurori, în unul dintre cele două containere au fost descoperite, ascunse, 1.480 de kilograme de hașiș și 751 de kilograme de pastile de captagon, adică peste 4 milioane de pastile.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 60.000.000 de euro.

Drogurile ar fi fost ascunse între marfa legală, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanțe, susțin polițiștii.

„Marfa de acoperire era săpun organic cu o densitate foarte mare, care avea menirea de a masca drogurile ce se aflau între cutiile de carton ce conțineau săpun.


Comprimatele de tip captagon, uzual, au un conținut ridicat de amfetamină”, se arată în comunicat.

Potrivit IGPR, aceasta este cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria Poliției Române.

Polițiștii fac în prezent cercetări cu privire la mai multe persoane, cetățeni români și străini, pentru a se stabili implicarea în organizarea acestui transport de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.