Fabrică din vestul țării, cumpărată de o companie cu afaceri anuale de...

Fabrică din vestul țării, cumpărată de o companie cu afaceri anuale de trei miliarde de euro

0
DISTRIBUIȚI

Producătorul de echipamente sportive Amer Sports, unul dintre cei mai importanţi din lume, cu afaceri anuale de circa 3 mld. euro, a cumpărat fabrica din Orăştie, judeţul Hunedoara, a companiei Chimsport, anunță ZF.

Fabrica producea deja de peste 15 ani clăpari Salomon şi componente pentru bicicletele sub brandul Mavic.

Odată cu această mutare, grupul a trecut de la lohn la producţie proprie la Orăştie.


Amer Sports mai colaborează și cu alte companii şi fabrici locale, precum Plastor şi Pereno din Oradea, Livaro, Gecomod şi CFS. „În total, Amer Sports produce 24% din toate articolele sale în fabrici proprii şi alte 12% în unităţi hibride“, conform datelor de pe site-ul grupului.

Fabrica din Orăştie lucra exclusiv pentru Amer Sports, care a decis să preia businessul din cauza unor probleme financiare pe care firma românească le avea. Mai mult, gigantul vrea să dezvolte producţia unității.

Compania Chimsport a avut afaceri de 92,5 mil. lei în 2019, cu 5% mai mici decât în anul anterior, şi peste 700 de salariaţi. Profitul net însă s-a prăbuşit de la 2,9 mil. lei în 2018, la 28.000 de lei anul trecut.

Chimsport este controlată la rândul său de Chimica, o afacere al cărei acţionar majoritar este Alexandru Fărcaş.

Grupul Amer Sports, fondat în Finlanda în 1950, însă cumpărat de chinezi între timp, a semnat primele contracte cu producători locali în anii ’90.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.