Grupare specializată în fraude cu carduri din Mexic și Polonia, prinsă în...

Grupare specializată în fraude cu carduri din Mexic și Polonia, prinsă în flagrant după o operațiune a DIICOT Timișoara UPDATE Marius Calafeteanu, adus la audieri

2
DISTRIBUIȚI

Operațiune în forță a polițiștilor de la ”Crimă Organizată” din Timișoara care au reușit, astăzi, prinderea în flagrant a membrilor unei grupări specializată în fraude cu carduri bancare. Ancheta DIICOT a început în momentul în care au fost obținute informații că în Timișoara și Arad se cumpără masiv, folosindu-se datele bancare ale unor carduri care aparțineau de fapt unor cetățeni din Mexic, Polonia sau alte state din UE.

Investigațiile au scos la iveală faptul că liderul grupării era cel care avea toate aceste date furate prin skimming și era cel care se ocupa de valorificarea acestora. Prin intermediul a doi ”locotenenți” erau recrutate ”săgețile” care erau trimise la cumpărături. Pentru plată li se dădeau telefoane mobile care aveau mai multe portofele virtuale pe care erau încărcate datele furate de pe carduri.


Cu acestea erau cumpărate țigări care erau ulterior revândute sau aur care era apoi lăsat în amaneturi. Cu sprijinul celor de la Brigada Operațiuni Speciale, polițiștii de la ”Crimă Organizată” l-au prins în flagrant pe unul dintre cei folosiți pentru cumpărări. Imediat, alte echipe au pătruns în șase locații din Timișoara unde se fac percheziții. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Printre cei aduși la audieri se află și Marius Calafeteanu, cel a cărui mașină a fost găurită de mai multe gloanțe în războiul interlopilor care a reizbucnit între taberele rivale, în zona stadionului ”Dan Păltinișanu” din Timișoara. Ulterior, Calafeteanu a fost implicat alături de Lucian Boncu și alții într-o bătaie la mall.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.