Useristul Horia Bugarin, nemulţumit de organizarea alegerilor în Dumbrăviţa: „Distribuţia secţiilor de...

Useristul Horia Bugarin, nemulţumit de organizarea alegerilor în Dumbrăviţa: „Distribuţia secţiilor de votare este total nepotrivită şi inadecvată”. Ce spune despre problema vizelor de flotant

0
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR-PLUS la Primăria Dumbrăviţa acuză modul în care sunt distribuite cele şapte secţii de votare din comuna periurbană la următoarele alegeri. Horia Bugarin a vorbit la PRESSALERT LIVE şi despre situaţia spinoasă a vizelor de flotant care pot apărea doar în scop electoral, dar şi încurajarea celor care au de fapt domiciliul în Dumbrăviţa să meargă la vot pe plan local.

Horia Bugarin consideră deficitară organizarea alegerilor locale în Dumbrăviţa, mai ales în contextul epidemiologic actual. „Sunt şapte secţii de votare, s-a suplimentat cu una faţă de alegerile din 2019 şi numărul alegătorilor a crescut. Distribuţia secţiilor de votare din punctul meu de vedere este total nepotrivită şi inadecvată. Mai ales în acest context al pandemiei. Toate secţiile de votare sunt concentrate în aceeaşi locaţie, la şcoală, cantină, în zone foarte apropiate. Unde clar vor fi foarte mulţi oameni. Pe de altă parte Dumbrăviţa s-a dezvoltat radial şi există o zonă foarte dezvoltată, zona Cora cum se spune generic, sunt aglomerări de blocuri, ase înşiruite şi care e foarte departe de zona din centru. E o slabă organizare a alegerilor. Normal ar fi fost ca acei cetăţeni să fi beneficieze de secţie de votare în zona lor. Să nu fie nevoiţi să vină până în centru şi să se creeze aceste aglomerări, pe care eu sper că se vor crea şi lumea va ieşi la vot”, a spus Horia Bugarin la PRESSALERT LIVE.

Antreprenorul care candidează din partea USR-PLUS la Primăria Dumbrăviţa a propus şi alternative: „Cum şcoala se desfăşoară parţial în nişte containere, pentru că nu există suficiente locuri în şcoli, se puteau muta o parte din aceste containere ca să se poate vota în alte zone ale localităţii.


Chiar dacă nu s-ar fi organizat în zona menţionată, există incubatorul de afaceri, care e într-o altă zonă a Dumbrăviţei şi se putea organiza şi acolo… Nu sunt foarte multe locuinţe acolo, dar pentru a degreva şi a reduce riscul persoanelor care vin la vot, se putea organiza şi acolo”.

USR-PLUS a fost preocupată şi de apariţia unor „alegători traseişti” în această perioadă. „Încercăm să identificăm dacă sunt mai multe persoane la o singură adresă. Urmând să facem plângere la poliţie, conform legislaţie. Există nişte suspiciuni… A fost o afluenţă foarte mare de oameni la evidenţa populaţiei şi avem o suspiciune reală că o parte din acei oameni sunt aduşi special pentru aceste alegeri”, a precizat Bugarin. Pe de altă pate, useristul îi încurajează pe cei care locuiesc în Dumbrăviţa, dar au în acte alt domiciliu, să-şi facă viză de flotant pentru a decide viitorul comunei în care trăiesc de fapt: „Există în schimb o categorie de oameni pe care noi am încurajat-o să-şi facă măcar viză de flotant. Ţinând cont că în Dumbrăviţa sunt oficial peste 12.000 de votanţi, 16.000 împreună cu minorii. Datele neoficiale spun că populaţia Dumbrăviţei e undeva la 21-22.000 de locuitori… O parte din aceşti locuitori nu şi-au făcut actele, buletinele, pe Dumbrăviţa, nici măcar viza de flotant. Pentru că infrastructura şcolară în Dumbrăviţa e insuficientă parţial. Şi sunt persoane care vor să-şi ducă copiii la anumite şcoli. E important să-ţi exerciţi dreptul de vot acolo unde locuieşti. Foarte multe lucruri sunt legate în mod direct de numărul de locuitori care sunt cu adevărat cu domiciliul pe raza localităţii respective”.

Horia Bugarin a subliniat şi cu această ocazie că vrea să facă o politică altfel, fără atacarea adversarilor. „Eu aşa mi-am propus, să-mi contruiesc o campanie în care să-mi prezint proiectele mele. Pe mine, aşa cum sunt, cu cărţile pe faţă, fără să-mi atac direct contracandidaţii… Am ajuns la aproape 50 de ani şi aşa am fost educat şi nimic nu mă va schimba, nici măcar politica, nici dorinţa de a ajunge primar al Dumbrăviţei… Cred că oamenii care mă cunosc şi cu care am interacţionat de-a lungul vieţii ştiu că nu sunt vorbe goale”, a conchis acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.