HoT Week, săptămâna dedicată poveștilor uitate din Timișoara FOTO

HoT Week, săptămâna dedicată poveștilor uitate din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-860880328">

Sub genericul HoT: Week, în această săptămână în orașul nostru au loc o serie de acțiuni inițiate de cei de la Heritage of Timișoara, menite să prezinte publicului larg rezultatele ediției din acest an a evenimentului, dedicat cartierului istoric Cetate.

Seria de evenimente a debutat luni în Piața Unirii, cu vernisajul HoT: Cetate, care constă într-o colecție de ilustrații realizate de artiști locali. Colecția este inspirată din poveștile și starea de conservare a imobilelor de patrimoniu din Cetate, cel mai vechi și cel mai popular cartier al Timișoarei.

Marți acțiunile au continuat cu instalațiile urbane ale evenimentului, care spun poveștile a nouă dintre cele mai interesante clădiri istorice ale Timișoarei. Ieri seară, a avut loc inaugurarea Muzeului Mühle, la Casa cu Iederă. Colecția va putea fi vizitată până în 24 octombrie și cuprinde o serie de informații documente și obiecte care au aparținut de renumita familie de florari timișoreni.

Astăzi, 24 septembrie în Parcul Botanic vor avea loc o serie de activități în aer liber: un picnic de arhitectură cu povești și voie bună, tururi ghidate, proiecții video, prezentări istorice, concerte și jocuri. Vineri, 25 septembrie, echipa proiectului Heritage of Timișoara va lua o pauză bine-meritată și va participa la un tur ghidat de Cetate, coordonat de Alexandra Irimia (Timișoara Tour Guide). Turul va avea ca punct final Muzeul Corneliu Mikloși, unde va avea loc, începând cu ora 18 deschiderea Bienalei timișorene de arhitectură, ediția 2020. Simpozionul Heritage Responsability este ultimul eveniment din cadrul HoT: Week, organizat în colaborare cu BETA – bienala timișoreană de arhitectură. Acesta va avea loc în data de 26 septembrie, în Piața Sfântul Gheorghe din Timișoara, începând cu ora 19.

Participarea la evenimentele din cadrul HoT: Week este gratuită. Evenimentele se vor desfășura ținând cont de situația curentă și cu respectarea tuturor normelor în vigoare privind distanțarea fizică și pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.