Înregistrarea explozivă care dovedește că Poliția Locală Timișoara a făcut poliție politică...

Înregistrarea explozivă care dovedește că Poliția Locală Timișoara a făcut poliție politică cu contracandidații primarului Robu: ”Domnul director i-a trimis” AUDIO

2
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a intrat în posesia unei înregistrări audio care dovedește că administrația condusă de Nicolae Robu a folosit instituțiile publice pentru acțiuni împotriva adversarilor publici în precampania pentru aceste alegeri locale. Din înregistrare reiese că Poliția Locală Timișoara a fost transformat într-un instrument de poliție politică, care acționează în afara legii, împotriva adversarilor primarului Nicolae Robu. Totul la ordinele directorului Dorel Cojan, cel care este ținut în funcție interimar de șase ani de zile. Întrebat, în vara acestui an, de ce nu organizează concurs pentru ocuparea funcției, Nicolae Robu a declarat :”Nu vreau! Sunt foarte mulțumit de prestația pe care domnul Dorel Cojan o are în fruntea Poliției Locale și atâta vreme cât legea îmi permite și, sigur, cât el va avea o prestație bună, atâta vreme îi voi da acele prerogative”.

Discuția înregistrată este purtată între polițiștii locali aflați în misiune de patrulare în zona centrală a Timișoarei și un șef venit să-i verifice – consilierul Teodor Buzic de la Control Intern, un fost polițist pensionar și asociat cu 50% într-o firmă din Variaș. Din discuția purtată de polițiștii locali reiese faptul că un cub electoral al PMP a fost ridicat, noaptea, de o echipă a Societății de Drumuri Municipale care era însoțită de polițiști locali în civil, asta, deși conform legii, aceștia legal trebuie să acționeze îmbrăcați în uniformă. Înregistrarea confirmă acuzațiile făcute de cei de la PMP privind ridicarea ilegală a ”cuburilor” electorale de către administrația Robu.

Agentul care a surprins echipa de șoc a povestit că au venit ca hoții și că nu a fost anunțat de colegul său pe care, inițial, nu l-a recunoscut și a vrut să-l legitimeze.  Întrebat dacă să treacă evenimentul în caietul postului și în raportul de activitate, Buzic a spus că nu motivând că ”am înțeles că domnul director știe, adică domnul director i-a trimis”. Agentul confirmă că și colegul său în civil i-a dat aceiași informație privind ordinul venit de la Dorel Cojan. Redăm integral discuția:

Șef Poliția Locală Timișoara: Ce faceți?

Agent Poliția Locală Timișoara: Patrulăm, pe aici prin centru, ca băieții pe centru. Alții plătesc să vină aici…

Șef Poliția Locală Timișoara: Probleme ceva?

Agent Poliția Locală Timișoara: La 1,27 au  venit cei de la SDM și au ridicat panoul acela de la PMP.

Șef Poliția Locală Timișoara: De ce?

Agent Poliția Locală Timișoara: Cu colegii noștri de la (neinteligibil), Sergiu, erau îmbrăcați civil.


L-am sunat pe Sergiu și mi-a zis… De asta am vrut dacă să trec în caiet sau nu, dacă trec în raport sau nu?

Șef Poliția Locală Timișoara: Nu. Am înțeles că domnul director știe, adică domnul director i-a trimis.

Agent Poliția Locală Timișoara: Bănuiesc, cum a zis Sergiu..

Șef Poliția Locală Timișoara: Îhâm

Agent Poliția Locală Timișoara: Ei erau în civil cu ei…

Șef Poliția Locală Timișoara: Da. Dar ce panou, de ăsta de…

Agent Poliția Locală Timișoara: De PMP, din ăla pus pe colț

Șef Poliția Locală Timișoara: A, erau pe el și afișe PMP sau?

Agent Poliția Locală Timișoara: Un cub din ăla cu prelată. Cu contracandidat la PMP, nu m-am uitat atent.

Șef Poliția Locală Timișoara: Da’ candidat la primărie, ceva?

Agent Poliția Locală Timișoara: Da.

Șef Poliția Locală Timișoara: Astea văd că sunt goale…

Agent Poliția Locală Timișoara: Astea din 27 se pun..

Șef Poliția Locală Timișoara: Am înțeles că de vineri, de la ora zero zero începe campania electorală

Agent Poliția Locală Timișoara: M-am dus că eram pe aicea, ne-am dus. Nu știam cine sunt. Am scos să-i legitimez și pe Sergiu. Apoi l-am văzut pe Sergiu că era civil.

Șef Poliția Locală Timișoara: Îhî

Agent Poliția Locală Timișoara: Și o zis că nu, că ei le ia. Bine. Că le ia că au anunțat și la dispecerat.

Șef Poliția Locală Timișoara: Da, da, da. Deci asta a fost. Știam că…

Agent Poliția Locală Timișoara: L-am întrebat pe Sergiu ”Ai vrut să vezi dacă sunt vigilent. Nu mă suni înainte. Vi ca hoții”..

Șef Poliția Locală Timișoara: Și noaptea…

Agent Poliția Locală Timișoara: Păi da.

Contactat telefonic de PRESSALERT.ro și întrebat de ordinul de a nu se consemna ridicarea ”cubului” , acesta a susținut ”habar nu am de niciun cub, de nicio problemă, de niciun nimic. Nu e adevărat, nu este nimic adevărat, nu”. Când i s-a spus că sunt înregistrări, Buzic a devenit brusc nervos ”total fals, nu am fost eu în control, nu am spus niciodată nimănui de niciun cub electoral, de nimic. Nu atunci am fost pe teren, nu,nu”. Am încercat să aflăm când a fost ”atunci”, iar consilierul de la Poliția Locală ne-a explicat nervos că ”nu atunci când spuneți de un cub. Habar nu am de un cub, înțelegeți ce spun? Nu știu de niciun cub și cu asta punct” după care a închis telefonul. Directorul Poliției Locale Timișoara, Dorel Cojan, a transmis, pin intermediul purtătorului de cuvânt, doar atât ”fără comentarii”.

2 COMENTARII

  1. Polițiștii ăștia locali ar trebui dați afarâ și anchetați penal. Mafie curată. Nu știu dacă mulți dintre candidații la Primărie sunt așa de corecți și capabili să facă curățenie cu poliția asta mafiotă.

  2. PNL-isti din Timis, va doriti o filiala judeteana PNL schimbata si reformata ?
    Votati candidatul USR/PLUS la primaria Timisoara si veti avea sansa, dupa demisia de onoare a liderului actual, sa resetati PNL Timis…
    Aveti aceasta sansa acum la alegerile locale. Daca nu o folositi veti mai indura, cel putin cativa ani, dictatura actuala…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.