Iohannis: Opinia specialiștilor este că în Europa un al doilea val al...

Iohannis: Opinia specialiștilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent. Și Crăciunul se poate sărbători cu precauție

1
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că un al doilea val al pandemiei de coronavirus este iminent în Europa, conform specialiștilor. El susține că, în funcție de numărul de cazuri, este posibilă reintroducerea restricțiilor în unele localități sau segmente.

„Opinia aproape unanimă a specialiștilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent. Deja, cele mai multe țări de continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situația nu este bună. Din păcate, chiar astăzi (miercuri – n.r.) am înregistrat un record negativ de infectări. Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend și a menține epidemia sub control”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă organizată miercuri la Palatul Cotroceni.

„Acest virus nu va dispărea prea curând, până va fi disponibil un vaccin sau un tratament trebuie să găsim soluții care să ne permită să avem o societate și o economie funcționale”, a mai spus președintele.

Șeful statului a declarat, că, în funcție de evoluția numărului de cazuri, este posibil ca în unele localități sau în segmente să fie reintroduse anumite restricții.

„Crăciunul se poate sărbători cu precauție”

Președintele Klaus Iohannis le recomandă românilor să își planifice sărbătorile din decembrie în așa fel încât să se întâlnească cu relativ puțină lume, să nu meargă în locuri aglomerate și să respecte regulile: „Și Crăciunul se poate sărbători cu precauție”.

„În ce privește sărbătorile de iarnă, care vin, clar, vom avea sărbătorile de Crăciun, de Anul Nou…Nu cred că virusul va dispărea până atunci.


Recomand tuturor românilor să își planifice sărbătorile în așa fel încât să se întâlnească cu relativ puțină lume, să nu meargă în locuri aglomerate, să păstreze distanța, masca și să fie precauți. Și Crăciunul se poate sărbători cu precauție”, spune Klaus Iohannis.

Referitor la alegerile parlamentare, care ar trebui să se desfășoare tot în decembrie, șeful statului precizează că, potrivit experților, acestea pot fi organizate în condiții de risc minim.

„Evoluția virusului este fluidă. Trebuie să vedem de la o zi la alta cum evoluează pandemia. În acest moment, experții spun că alegerile sunt posibile dacă respectăm regulile”, adaugă Iohannis.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. care specialisti? pedofilii din OMS? traficantii de copii din uniunea europeana? in baza a ce? aceiasi „specialisti” au spus ca virusul nu se transmite de la om la om in ianuarie si au prezis milioane si milioane de morti. iata ca nu s-a intamplat. mai lasati-o cu specialistii ca ajungeti sa va spalati cu ei pe cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.