Leslie Wolf and The Groovemakers, blues rock de Timișoara cu Laci Farkaș...

Leslie Wolf and The Groovemakers, blues rock de Timișoara cu Laci Farkaș din Quo Vadis și echipa sa

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii care sunt îndrăgostiți de sound-urile blues și rock au parte de o veste bună, căci Leslie Wolf and The Groovemakers s-au pus din nou pe treabă și sunt gata să prezinte publicului și câteva compoziții proprii. Cea mai recentă ieșire a acestui trio care se învârte în jurul lui Laci Farkaș, chitaristul formației Quo Vadis a avut loc recent în cadrul festivalului Tușnad Gastro Blues Fest, unde timișorenii au avut parte de un recital care a fost primit cu o serie de aplauze.

„Mă bucur extrem de mult de faptul că am fost invitați să cântăm la Tușnad, unde am avut parte de succes. Pregătim și câteva compoziții proprii și suntem nerăbdători să revenim în fața publicului“, spune Farkas László, membru fondator al trupei Quo Vadis.


Leslie Wolf este traducerea în engleză a numelui său iar proiectul a fost înființat ca un trio de blues – rock presărat cu elemente de funk. Alături de Farkas László, din acest echipaj fac parte tobarul Gabriel Bot și basistul Horațiu Silași.

Formaţia Quo Vadis a fost înfiinţată în 1991, la Timișoara, în formula Farkas László, Farkas Szilámér, Borbély Szilárd şi Gáspár Zsolt şi a debutat un an mai târziu, în formulă de trio, odată cu plecarea lui Farkas Szilámér. Trio-ul timişorean a avut parte de o serie de aprecieri, iar în urma participării la festivalul Top T din Buzău a înregistrat un „split LP” alături de trupa Floare Albastră, editat de Electrecord. Pe faţa B a vinilului editat în 1995 timişorenii au figurat cu melodiile Blind Shadow, Dusty Road Blues şi Strange Affair. Doi ani mai târziu, în 1997, Quo Vadis a editat albumul „Connect with me“ pe casetă, materialul fiind înregistrat la casa de discuri Voxstar Studio B. Discul a cuprins nouă piese şi a avut texte realizate de Cosmin Ţiglar, Mirela Iacob, Zoltan Turi şi membrii formaţiei. În 2004, Gáspár Zsolt a plecat din România şi în locul lui au venit chitaristul Czifrák István şi solistul Nagy Bogdan, trupa reuşind mai apoi să susţină concerte în Franţa, Serbia şi Ungaria. În 2016, odată cu manifestările incluse în Zilele Culturii Maghiare, trupa Quo Vadis a susţinut un concert de comeback în formula Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.