Mai multe școli din vestul țării, reabilitate cu milioane de euro, bani...

Mai multe școli din vestul țării, reabilitate cu milioane de euro, bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a contractat un proiect pentru reabilitarea și mansardarea școlii cu clasela I-IV din orașul arădean Ineu și pentru realizarea unei săli de sport de aproape 180 de metri pătrați. Va fi refăcut totodată acoperișul școlii, clădirea va fi reabilitată termic, se vor reface finisajele interioare – pardoseli, zugrăveli, vopsit – și vor fi înlocuite instalațiile de încălzire și electrice. Este prevăzută, de asemenea, consolidarea,  repararea și înlocuirea instalațiilor la corpul de clădire a bibliotecii. Proiectul, pentru care este prevăzută o perioadă de 31 de luni pentru finalizare, are o valoare de peste 5,7 milioane de lei, din care aproximativ 5,65 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă, obținută pe axa prioritară „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale” din Regio-POR 2014-2020, iar investiția va fi în beneficiul a peste 400 de elevi.

Și școala gimnazială din cadrul Colegiului Tehnic „Matei Corvin” din municipiul Hunedoara, cu o suprafață desfășurată de 2.322 de metri pătrați, va fi reabilitată pe fonduri europene, printr-o investiție de aproape 8 milioane de lei, din care 7,6 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă, printr-un contract de finanțare încheiat cu ADR Vest. Investiția prevede consolidarea clădirii și refacerea acoperișului, reabilitarea termică a anvelopei, înlocuirea geamurilor, a ușilor și a pardoselii, refacerea zidăriei și a tencuielii interioare și exterioare, refacerea finisajelor, reabilitarea instalației electrice, a sistemului de încălzire și furnizare a apei, construirea unor rampe de acces și grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități, amenajarea curții școlii și a spațiilor verzi. Lucrările, de care vor beneficia 670 de elevi, urmează să fie executate în următoarele 25 de luni.

O altă instituție de învățământ care va fi refăcută și modernizată cu fonduri europene este clădirea școlii gimnaziale din comuna timișeană Dudeștii Noi, aflată pe Calea Sânandreiului. Școala va fi reabilitată, modernizată, extinsă și va beneficia de noi dotări. Suprafața construită a școlii  va fi de 2.908 metri pătrați, în urma unei extinderi pe orizontală și o supraetajare a parterului, clădirea va fi reabilitată termic, vor fi realizate o șarpantă cu acoperiș de țiglă ceramică și accese pentru persoane cu dizabilități, se vor schimba instalațiile și branșamentele actuale, vor fi achiziționate echipamente IT de ultimă generație, mobilier și alte dotări.


Proiectul contractat de primărie are o valoare totală de aproape 8 milioane de lei, din care 7,8 milioane reprezintă finanțare nerambursabilă prin Regio-POR 2014-2020, iar lucrările au termen de finalizare în 21 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.