Marius Craina despre „derapajele” primarului și ale apropiaților săi: „În calitate de...

Marius Craina despre „derapajele” primarului și ale apropiaților săi: „În calitate de persoană publică ești obligat să ai un comportament decent”

0
DISTRIBUIȚI

Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, în studiourile on.set, dr. Marius Craina, candidatul Pro România pentru Primăria Timișoara, a vorbit despre atacurile repetate lansate de Nicolae Robu la adresa jurnaliștilor, dar și a altor categorii care la un moment dat sau altul l-au „supărat”. Atitudinea și comportamentul edilului-șef influențează, în opinia lui Craina, și modul în care reacționează subordonații și protejații săi, cel mai recent exemplu fiind scandalul provocat de Ioan Nasleu într-un club din Timișoara.

„Derapajele verbale pe care primarul le-a avut de-a lungul timpului la adresa mai multor categorii nu fac cinste unui primar, cu atât mai puțin primarului Timișoarei, care se pretinde un oraș civilizat, tolerant, înțelegător, multicultural. Exemplele pe care le primim de la cel care conduce astăzi orașul ne arată cu totul altceva. Și atunci nu mă mir de comportamentul pe care îl au unii angajați ai primăriei. Pentru că atâta timp cât tu ai un exemplu în față, și acest exemplu se manifestă cu jigniri și amenințări de o perioadă lungă de timp, nu poți să ceri subalternilor nimic mai mult, dacă tu nu ești un exemplu pentru ei. O persoană publică trebuie să fie extrem de atentă în ceea ce privește activitatea profesională, dar și în ceea ce privește viața privată. În momentul în care tu ca persoană publică ai ieșit pe stradă, ai mers la un spectacol, un film, un meci de fotbal, ai mers într-un club, într-un bar, trebuie să ai un comportament prin care să-i convingi pe ceilalți să se poarte cel puțin la fel cum te porți tu. Nu poți tu, ca persoană publică, să ai comportamente care nu au nicio legătură cu bunul simț, cu normalitatea, cu regulile de etică, vizavi de ceilalți care se află în spațiul respectiv.


Să ajungi să te cerți, să ajungi să ameninți, să ajungi să-l faci pe celălalt să sune la 112. În calitate de persoană publică ești obligat să ai un comportament decent. În cazul în care nu ești în stare să ai un comportament decent, atunci poți să rămâi cu năravurile tale, dar nu în calitate de persoană publică. Astfel de lucruri, într-o societate civilizată, trebuie rezolvate, pentru că altfel se vor perpetua”, este de părere Marius Craina.

Fostul manager al Spitalului Județean a vorbit și despre problemele semnalate de Direcția de Cultură în ceea ce privește unele șantiere din oraș, situație care a dus la „exilarea” șefului instituției.

„Legea este făcută ca să fie respectată. Din păcate, situația avizelor pentru lucrări din partea Direcției de Cultură arată încă o dată că există anumite persoane pe care legea nu le interesează, și fiecare face ce vrea în țara asta. În mod normal, dar din păcate aici nu discutăm de normalitate, nu poți să începi o lucrare fără a avea toate avizele și aprobările necesare. Mai mult, este foarte interesant de urmărit cum firma, societatea, indiferent că este de stat sau privată, a început să desfășoare anumite lucrări fără aviz, constituie o gravă abatere atât de la disciplină, cât și de la lege. Sorin Predescu, imediat după ce a întrăznit să se opună, să respecte legea, a fost detașat, din punctul meu de vedere, «la mișto», că din punctul meu de vedere nu este normal să fie bun pentru Craiova, și să nu fie bun pentru Timișoara, unde era apreciat de multă lume. Un singur lucru avem de făcut, să așteptăm verdictul justiției. Este singura care poate să dea dreptate uneia dintre cele două părți. Eu sper din tot sufletul ca justiția din țara asta să funcționeze așa cum trebuie, să nu protejeze pe nimeni, să respecte termene, astfel încât oamenii să aibă încredere atunci când se adresează justiției”, a spus Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.