Marius Craina despre scandalul creșelor din Timișoara: „Ce se spune în perioada...

Marius Craina despre scandalul creșelor din Timișoara: „Ce se spune în perioada asta se numește «promisiune electorală». Spus pe românește, minciună electorală”

0
DISTRIBUIȚI

Doctorul Marius Craina, candidatul Pro România pentru Primăria Timișoara, nu a ratat ocazia de a critica actuala administrație pentru criza locurilor în creșele din Timișoara.

Fostul manager al Spitalului Județean consideră că soluțiile de urgență propuse de primarul Nicolae Robu după discuția tensionată cu o timișoreancă sunt doar „amăgiri” electorale. „Sunt foarte multe probleme legate de sistemul educațional din Timișoara. Sunt foarte multe familii care se plâng că nu pot să-și înscrie copiii la creșe pentru că nu există locuri. Acest deficit de lcouri nu este de ieri, de astăzi, ci a apărut treptat, în ani de zile, având în vedere evoluția demografică în Timișoara. Nu s-a luat nicio măsură, iar părinții sunt revoltați. Aceasta este o măsură obligatorie, asigurarea în regim de urgență a numărului suficient de locuri. În campania electorală se promit multe. Ce se spune în perioada asta se numește promisiune electorală. Spus pe românește, minciună electorală. Dacă ar fi vrut să cumpere, să construiască, să acceseze fonduri europene, orice administrație avea timp suficient să o facă, nu trebuia să ajungem la începutul anului școlar pentru a face aceste promisiuni. Ce declară domnul Robu în aceste zile sunt doar amăgiri pe care le aruncă în spațiul public, ca să mai liniștească părinții revoltați pe bună dreptate de ceea ce se întâmplă”, a spus Marius Craina la emisiunea PRESSALERT LIVE, realizată în studiourile on.set.

În opinia sa, spațiile sunt principala problemă a învățământului timișorean, fie că e vorba de construcția de clădiri noi sau de reabilitarea celor existente.


„În ultima perioadă am umblat mult prin Timișoara, și inevitabil am trecut prin fața sau prin interiorul unor școli. Aspectul multora dintre acestea este deplorabil, iar și aceasta este o problemă care durează de mult timp. În plus, condițiile de siguranță sub nicio formă nu sunt îndeplinite în aceste licee. Am văzut tencuială care poată să cadă în orice moment, streașină spartă încât se văd țiglele, lucruri care trebuie urgent rezolvate. Va trebuit făcută rapid o evaluare a tuturor clădirilor unităților de învățământ preuniversitar, de către specialiști în domeniu, și imediat după aceea făcute proiecte astfel încât, acolo unde este posibil, să intre în renovare, iar acolo unde nu este posibil să găsim soluții pentru a asigura condițiile unui act de învățământ de calitate”, a declarat candidatul Pro România.

Acesta a vorbit și despre Acordului de Parteneriat între Alianța Timișoara Universitară și Primăria Timișoara, anunțat astăzi cu surle și trâmbițe. „Un parteneriat între universitățile timișorene și primărie poate fi extrem de benefic, dar faptul că a fost făcut în această perioadă îmi dă de gândit, dacă într-adevăr dorește să realizeze ceva pozitiv pentru mediul universitar, sau este doar o cheste electorală. Vedem peste câteva luni care va fi efectul acestui parteneriat. Au mai fost și altele, celebra Alianță a Vestului, unde beneficiul a fost zero”, a mai spus Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.