Marius Craina, despre starea parcurilor din Timişoara: „Mie mi-ar fi ruşine să...

Marius Craina, despre starea parcurilor din Timişoara: „Mie mi-ar fi ruşine să spun că mă iubesc copiii”

0
DISTRIBUIȚI

Marius Craina, candidatul Pro România la funcţia de primar al Timişoarei, s-a arătat pe alocuri şocat de ceea ce a descoperit, la pas, în vizitele din oraş efectuate în ultima perioadă. Fostul manager al Spitalului Judeţean pledează pentru îngrijirea minuţioasă a parcurilor şi a locurilor de joacă pentru copii, mai ales în perioada de pandemie, acuzând că actuala administraţie publică doar se laudă că face aceste lucruri.

„Dacă acum nu schimbăm dezastrul din ultimii, nu patru ani, foarte mulţi ani de zile, pentru că dacă acum nu reuşim să schimbăm dezastrul produs în ultimii ani de zile, vom avea în continuare cu toţii de suferit, unele lucruri devenind ireversibile. Sunt foarte multe lucruri de rezolvat, nu există niciun domeniu în care să nu existe urgenţe: sănătate, educaţie, infrastructură, cultură, aproape toate domeniile vor trebui rezolvate”, a spus Marius Craina la emisiunea PRESSALERT LIVE.

„Vorbim de ţevi sparte, trotuare unde noaptea nu vreau să-mi imaginez cum poţi circula, aspectul parcurilor, siguranţa cetăţeanului, nici nu pot să le enumăr pe toate, sunt atât de multe… Am discutat de o altă mare urgenţă: sportul din Timişoara… Din punctul de vedere al unui timişorean e important spitalul, altul doreşte liceul să fie renovat, altul doreşte să fie făcută parcare, vă asigur că în primele luni se va lucra la foc continuu, 24 din 24. Sunt etape pe care dacă acum le pierdem nu ne vom mai întâlni cu ele”, a adăugat candidatul Pro România.

Fostul manager al Spitalului de Urgenţă „Pius Brânzeu” susţine că lucrurile cu care se laudă primarul actual sunt mai degrabă minusuri ale Timişoarei: „Am văzut că s-au făcut afirmaţii de genul: Mă iubesc copiii, copiii sunt susţinătorii mei.


Mie mi-ar fi ruşine să spun că mă iubesc copiii, vizavi de condiţiile pe care le-a creat în parcuri. Parcul din zona Lipovei, parcul din Soarelui, din Ronaţ, păi nu vă supăraţi, pentru copiii noştri, dacă nu suntem în stare să creăm condiţii civilizate şi sigure de joacă, înseamnă că nu ne respectăm copiii şi viitorul.
Nu există grupuri sanitare, apă curentă, nu există iluminat public, garduri, orar, practic este o debandandă. Acum în pandemie, când ar trebui să avem parcuri superbe, amenajate, curate, şi să lăsăm copiii să se joace, ei stau în praf, pietriş, fără asigurarea echipamentelor minime. Vorbim de Parcul Copiilor? Să mă ierte Dumnezeu, dar poate în urmă cu câţiva ani, zeci de ani, parcul era verde, îngrijit, curat, îţi era drag să te plimbi, era o plăcere, astăzi din păcate situaţia s-a schimbat radical, în rău… Sunt chestii elementare, de bun simţ, nu cer nimic spectaculos. Vor locuri curate, elegante, sigure, pentru copiii lor”.

Marius Craina a vorbit în studioul on.set şi despre starea deplorabilă în care se află foarte multe imobile din zonele istorice ale capitalei Banatului. „În momentul în care circuli pe trotuar îţi faci cruce când ajungi în dreptul unor clădiri vizavi de aspectul lor. Şi sunt enorm de multe, mii de clădiri care au ajuns într-o stare de degradare, sincer să fiu nu ştiu cu câte costuri, eforturi ar putea fi refăcute. În momentul în care am privit Timişoara de la etajul 7, nu mi-a venit să cred: sute de clădiri, panorama, acoperişuri sparte, ţigle căzute, streaşini rupte, o situaţie, care, dacă nu va fi rezolvată în regim de urgenţă, …foarte multe dintre ele sunt proprietatea statului român, haideţi să mergem la Maternitatea Bega (fiind a CJT) la ORL, la Oftalmologie, clădirea principală Clinicile Noi, Liceul Emanuil Ungureanu, fostul Miu, Arte Plastice, …starea lor de degradare şi aspectul pe care-l creează oraşului e dezastruos. Vorbim de promovarea Timişoarei, cum să o faci cu asemenea clădiri? …Apropo, bazele sportive de pe malurile Begăi, în bazinele de înot cresc buruieni, am avut baze superbe… Uszoda – ruină! E inadmisibil”, a conchis Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.