Ministerul Educației „sondează terenul” pentru școala exclusiv online în România. Dezvăluirea, făcută...

Ministerul Educației „sondează terenul” pentru școala exclusiv online în România. Dezvăluirea, făcută de Călin Dobra la PRESSALERT LIVE

0
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș și candidat din partea PSD pentru un nou mandat, a vorbit în această seară, la emisiunea PRESSALERT LIVE, despre situația delicată din sistemul de învățământ în condițile pandemiei de coronavirus.

Parte din Consiliul Județean pentru Situații de Urgență, care decide ce școli se închid în urma apariției cazurilor de COVID 19, Dobra consideră că guvernul a „fușărit” începerea anului școlar. „Situația este delicată și vedem de la zi la zi schimbări. Nu mi s-a părut cea mai în regulă variantă să fie aprobată modificarea de scenariu pentru școli de către CSUJ, ar trebui mai degrabă să fie responsabilitatea Ministerului Educației, prin ISJ. În CSUJ sunt profesioniști, dar directorul de la Mediu, de la Păduri, de la Ape, și altele nu ar trebui să aibă responsabilitate în ceea ce înseamnă desfășurarea anului școlar. Se demonstrează lipsa de responsabilitate și seriozitate a guvernului, nu eram încă pregătiți pentru începerea anului. În ultimul moment, guvernul a aruncat responsabilitatea pe spatele autorităților locale. De aceea acum avem în fiecare zi ședințe ale CJSU și schimbăm scenarii pentru școli. În scenariul roșu avem cinci școli la ora asta, dimineață la 8.30 avem din nou ședință și vom vedea ce se mai întâmplă”, a spus Călin Dobra în timpul emisiunii transmise din studiourile on.set.

Acesta a dezvăluit că Ministerul Educației „testează terenul” pentru posibilitatea desfășurării cursurilor exclusiv online.


„În calitatea de vicepreședinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene am primit solicitare din partea Ministerului Educației pentru un punct de vedere despre trecerea învățământului exclusiv în online. Deocamdată nu s-a luat o decizie, nu s-a avansat o dată, ne-au cerut doar părerea. Vă dați seama ce lipsă totală de pregătire pentru începerea anului școlar, în condițiile în care, normal, ei sunt concentrați doar pe tot ce înseamnă alegerile locale. După alegeri veți vedea decizii dezastruoase pentru învățământul românesc”, a spus președintele CJT.

„Este doar o simplă întrebare, în primă fază se referă la acele zile de învățământ online în acele zile când școlile vor fi închise pentru alegerile locale, și apoi despre posibilitatea de a trece în totalitate online. Urmează și alegeri parlamentare în decembrie. Situația este delicată, din păcate guvernul se concentrează pe altceva, nu pe sănătatea locuitorilor”, a mai spus Călin Dobra.

„Din punctul meu de vedere nu suntem pregătiți pentru tot ceea ce înseamnă educația online. Școala presupune, pe lângă actul educațional, și socializare, crearea unor relații între copii, între copii și cadrele didactice, lucruri care nu se pot face online. Totuși, trebuie să dăm dovadă de maximă responsabilitate, pentru că educația copiilor și sănătatea sunt cele mai importante”, a încheiat Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.