Muzică medievală, cu Cimpoierii din Transilvania, în acest weekend la Deva

Muzică medievală, cu Cimpoierii din Transilvania, în acest weekend la Deva

0
DISTRIBUIȚI

Zilele frumoase din prima lună de toamnă prilejuiesc încă un eveniment cultural care se poate desfășura în aer liber. „Cimpoierii din Transilvania” aduc duminică, 20 septembrie, de la ora 19.00,  pe platoul din fața centrului cultural „Drăgan Muntean” din Deva, o veche și puțin cunoscută muzică, ascultată odinioară în castele medievale din Europa.


Este muzica secolelor XIII-XVII, cu fapte de arme din vremea cruciadelor, povești de iubire și viteji deveniți legendari, care readuc la poalele vechiului castel care străjuiește orașul atmosfera de altădată, cu războinici încercați și frumoase castelane.

Aranjamentele muzicale ale grupului cimpoierilor, caută să respecte cât mai fidel muzica acelei epoci, cu instrumente muzicale pe măsura muzicii: un soi de flașnetă, în formă de pară, cu corzi și clape, ale cărei sunete sunt asemănătoare cu cele ale viorii, sau fidula – strămoș al instrumentelor cu coarde și arcuș, dar și alte instrumente mai cunoscute, iar costumele pe care le poartă ne amintesc de lumea vestiților trubaduri.

Grupul de muzică medievală, înființat în anul 2008, este condus de Mircea Goian, totodată cofondator al trupei, solistul vocal Peter Moynahan, Gerhard Stempel, Alin Bălescu și Raul Ruszuly.

Spectacolul are loc cu respectarea măsurilor de protecție instituie pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Sursa foto: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.