O altă călăuză din Serbia, prinsă în flagrant de polițiștii de frontieră...

O altă călăuză din Serbia, prinsă în flagrant de polițiștii de frontieră români. Câți bani a încasat

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din Timiș au reușit, ieri dimineață, prinderea în flagrant a unei alte călăuze din Serbia care asigura trecerea ilegală a frontierei pentru mai multe persoane. La ora 6,30, o patrulă de la sectorul Jimbolia a observat au observat patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, la aproximativ doi kilometri de frontieră

Grupul era format din patru bărbați, trei cetățeni din Albania şi unul din Serbia, cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani.


Tinerii albanezi au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în România, cu ajutorul cetăţeanului sârb şi că au recurs la aceadtă metodă deoarece doreau să ajungă în vestul Europei, având interdicţie de a intra în Spațiul Schengen. Totodată, au mai declarat că fiecare dintre ei a plătit suma de 600 de euro cetăţeanului sârb pentru a-i ajuta să treacă ilegal frontiera.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetăţeni albanezi. De asemenea, cetăţeanul sârb este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţifiind reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.