O nouă „rundă” de dezinsecție, atât aeriană cât și terestră, la Timișoara

O nouă „rundă” de dezinsecție, atât aeriană cât și terestră, la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

dezinsectie

Primăria a anunțat că „în perioada 18.09.2020 – 30.09.2020 se vor executa servicii de dezinsecţie terestră combatere ţânţari adulţi şi larvicidare pe domeniul public al Municipiului Timişoara. De asemenea, în perioada 21.09.2020 – 30.09.2020, se vor efectua servicii de dezinsecţie aeriană pe domeniul public al Municipiului Timişoara”.

Autoritățile informează că produsele folosite sunt:
• Cymina Plus, având substanţa activă Cipermetrina, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, pentru serviciul de dezinsecţie aeriană şi pentru serviciul de dezinsecţie terestră.
• Vectobac WG având substanţa activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru serviciul de larvicidare.

Tratamentele de dezinsecţie terestră se aplică intre orele 21:00- 5:00, pe timpul nopţii, atunci când circulaţia este redusă şi insectele sunt active. Tratamentele de dezinsecţie aeriană se aplică intre orele 07:00 – 09:00 şi 17:00 – 20:00.

Primăria va combate tigrul platanului (Corythucha ciliata) la nivelul municipiului Timișoara, cu produsul Faster 10 CE, produsul folosit fiind de uz fitosanitar.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi S.C.


Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.

„Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Personalul implicat in execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în conformitate cu legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzator. Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort”, a mai transmis Primăria Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.