Opt femei conduc primării în județul Arad, inclusiv cea din Bocsig

Opt femei conduc primării în județul Arad, inclusiv cea din Bocsig

1
DISTRIBUIȚI

La alegerile locale din 2016, opt femei au fost alese să administreze unitățile administrativ teritoriale în care au candidat pentru funcția de primar, iar anul acesta numărul lor a rămas constant, deși unele foste primărițe au făcut pasul în spate.


În timp ce Irina Lazăr Onescu, fosta primăriță de la Petriș, a ales să candideze pe listele PNL la Consiliul Județean, Doina Petri, fosta primăriță de la Zădăreni, nu a mai candidat decât pentru un loc în Consiliul Local al comunei. Nou intrate în rândul femeilor primar sunt Emilia Ignișca, care a produs surpriza la Târnova, după ce Florin Farcașiu nu a mai putut candida, pe motiv de incompatibilitate și Teodora Abrudean, din partea PNL, care a câștigat în Bocsig, locul de naștere a lui Nicolae Robu.

Recordul în funcție este deținut de către Letiția Stoian, primarul comunei Semlac, care a fost aleasă pentru a șaptea oară. Ea a câștigat primăria în 1996 și de atunci a rămas la cârma comunei, relatează aradon.ro.

Iată și lista completă a primăriilor în care s-au impus doamnele candidate pentru cea mai înaltă funcție administrativă, pe plan local:

Dorobanți – Korondi – Jozsa Erica (UDMR)

Gurahonț – Ana Lenuța Moțica (PNL)

Bocsig -Teodora Abrudean (PNL)

Hălmăgel – Banci Mihaela (PNL)

Semlac – Letiția Stoian (PNL)

Șagu – Emilia Brăneț (PNL)

Târnova – Emilia Ignișca (PSD)

Vărădia de Mureș – Crina Miculiț (PSD)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.