Orban: Cum să amâni alegerile locale? E nevoie de legitimitate

Orban: Cum să amâni alegerile locale? E nevoie de legitimitate

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban spune că este exclusă amânarea alegerilor locale: „Cetățenii își formează opțiunile și e fundamental pentru comunitățile locale să aibă în capul trebii reprezentanți legitimi.


E nevoie de legitimitate”.

„Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea școlilor. Deci școala se va deschide la 14 septembrie și alegerile se vor ține la 27 septembrie. E ridicolă ideea exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca moțiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile?”, spune Ludovic Orban.

El a reamintit că mandatele aleșilor locali au fost deja prelungite.

„Data alegerilor a fost convenită de toți liderii politici. Deja campania electorală e în curs, cetățenii își formează opțiunile și e fundamental pentru comunitățile locale să aibă în capul trebii reprezentanți legitimi, care să fie învestiți cu încrederea oamenilor, pentru că e nevoie de legitimitate. Le e frică la pesediști de alegeri. În ultima vreme le-a fost foarte frică de alegeri și e normal, că lumea s-a cam lămurit”, mai spune premierul.

Dacă Guvernul Orban amână redeschiderea școlilor, alegerile locate trebuie amânate, a spus liderul social-democrat Marcel Ciolacu: „Nu mai accept dubla măsură și voi provoca o discuție serioasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.