Parța, de la fosta groapă de gunoi la „Făt-Frumos imobiliar”: „Dezvoltarea trebuie...

Parța, de la fosta groapă de gunoi la „Făt-Frumos imobiliar”: „Dezvoltarea trebuie să se facă în primul rând către Timișoara”

0
DISTRIBUIȚI

Daniel Drăgan, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei timișene Parța, consideră că vremurile în care localitatea era cunoscută mai multe pentru vecinătatea rampei de gunoi au trecut, și va urma o dezvoltare imobiliară.

„Dezvoltarea trebuie să se facă în primul rând către Timișoara. În această direcție ar trebui să găsim și locurile în care să oferim facilități posibililor investitori, pentru că în momentul în care omul vine să investească are nevoie de un minim de infrastructură. Noi am fost un pic ocoliți de dezvoltarea imobiliară, pentru că se spunea că zona este afectată de acea groapă de gunoi, care acum a fost acoperită. Era inițial pe teritoriul administrativ al Șagului, dar fiind pe șoseaua spre Parța, așa a devenit cunoscută”, a spus Daniel Drăgan la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Rezolvarea problemei transportului metropolitan ar contribui la dezvoltarea localității, consideră candidatul liberal. „Ca să putem intra în Societatea de Transport Metropolitan trebuie să existe o hotărâre a consiliului local în acest sens. A fost o inițiativă, cred că anul trecut, pentru a adera la această societate, unde lucrurile nu au fost foarte clar precizate. Pentru transportul metropolitan și pentru a subvenționa prețurile la bilete și abonamente, consiliul local trebuie să facă un efort financiar. Dar în primul rând trebuie să facem un studiu de impact, să vedem dacă acest efort va fi util și apreciat de comunitate.


Din discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii, foarte mulți au dorit acest lucru. Sunt elevi care au făcut naveta și le-ar fi prins bine transportul metropolitan. Au fost discuții, dar nu s-au fructificat, pentru că subvenția care ni s-a transmis că trebuie plătită însemna o sumă foarte mare. Am solicitat apoi precizări din partea STPT, lucru care nu-mi aduc aminte să se fi materializat. Am pus acest lucru în fruntea priorităților, pentru că pe lângă elevi mai sunt navetiști care merg la muncă în Timișoara, sau oameni care merg cu diferite probleme în oraș, și cred că vor fi foarte mulți care vor renunța să se deplaseze cu mijloacele proprii de transport”, este de părere Drăgan.

În opinia sa, comuna se poate dezvolta și mai mult cu ajutorul consiliului județean, unde speră să-l vadă în funcția de președinte pe colegul de partid. „Alin Nica a reușit în cei 16 ani de mandat la Dudeștii Noi să atragă fonduri europene și să implementeze proiecte în valoare de 28 de milioane de euro, iar acest lucru îl recomandă să fie un bun gospodar pentru județul Timiș. Cred că are pregătirea necesară în implementarea acestor proiecte. Într-o primă întâlnire pe care am avut-o, am discutat despre proiectele mari ale comunității, printre care acel pod peste râul Timiș. De asemenea, în momentul de față avem în derulare, tot cu CJT, un punct muzeal, pentru că există la Muzeul Banatului acel sanctuar neolitic de la Parța, care ar putea deveni o atracție turistică, pe care am dori să-l legăm cu mai multe puncte de interes din zona noastră, din Serbia și din Ungaria”, a mai spus Daniel Drăgan.

„Podul peste râul Timiș este o problemă veche a comunei. Acesta este construit în albia minoră, iar dacă apele cresc există posibilitatea să fie inundată acea porțiune de drum care face legătura între diguri și urcarea pe pod. S-a făcut un proiect pentru un pod care să lege ambele diguri. Suma de finanțare este foarte mare, nu poate fi susținută din bugetul comunei, dar eu cred că într-un parteneriat cu consiliul județean și cu o finanțare externă, este un proiect realizabil”, a detaliat candidatul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.