Pesedista Aura Danielescu : „Timișul este un județ destul de «supărat», trebuie...

Pesedista Aura Danielescu : „Timișul este un județ destul de «supărat», trebuie să recunosc, nu este prea apropiat partidelor de stânga”

2
DISTRIBUIȚI

Fosta șefă a Inspectoratului Școlar Județean Timiș a decis să intre în politică, iar pentru alegerile locale de la sfârșitul lunii se află pe lista PSD pentru consiliul județean.

„Am reflectat mult, iar când am fost trimisă acasă din funcția pe care am ocupat-o vremelnic, m-am gândit că energia pe care o am, dorința de a schimba ceva nu neapărat pe zona de educație, ci și în alte direcții, ar fi o oportunitate să mă îndrept spre consiliul județean, plecând de la ideea că voi fi un politician altfel decât unii pe care i-am văzut de-a lungul timpului”, a spus Aura Danielescu, cumnata lui Sorin Grindeanu,  în emisiunea PRESSALERT LIVE.

Acesta admite, însă, că pentru formațiunea din care face parte Timișul este un județ „greu”, însă crede că alegătorii pot trece peste „reputația” unui partid pentru a vedea oamenii, așa cum sunt ei. „E cu totul altfel față de ce am văzut la televizor despre campaniile electorale. Este greu să ajungem la oameni, Timișul nu este un județ ușor, este un județ destul de «supărat», trebuie să recunosc, nu este prea apropiat partidelor de stânga. Atunci când acordă încredere unui politician, oamenii nu ar trebui să se uite neapărat doar la partidul din care face parte, ar trebui să se gândească că în orice partid politic trebuie să fie promovați oamenii competenți, să fie promovați profesioniștii, oamenii care pot să aibă opinii firești, normale, și pot să aducă plusvaloare. Suntem un partid care poate a greșit în trecut, dar dacă învățm din greșeli, putem să ne ducem cu încredere înspre oameni și să le cerem votul. În momentul acesta eu nu am niciun fel de reținere în a mă uita în ochii unui cetățean și a-i spune «da, sunt un om de stânga». Nu poți să ai pretenția ca la un moment dat clasa politică să se schimbe și să vină cu altfel de oameni dacă te ghidezi după ce-au făcut rău cei dinainte”, este de părere fosta inspectoare șefă a ISJ Timiș.

Reformarea PSD-ului nu este o misiune ușoară, în opinia candidatei pentru un post de consilier județean, lucru valabil și pentru celelalte partide. „În acest moment am încrederea că cel puțin încearcă să se reformeze, și dacă în interiorul acestui partid putem vorbi, putem să ne spunem opiniile, să avem păreri diferite, să ne gândim că cei care ne votează sunt cei pentru care trebuie să muncim, atunci chiar cred în neformă. Dacă nu ne reușește… Nu le-a reușit nici altora. Cu ce s-a reformat PNL-ul, care a venit la guvernare proaspăt, după atâția ani de odihnă? Eu sunt în educație de 27 de ani, și cu toată stima pe care o port unei persoane, pot să spun că n-am văzut în viața mea un haos atât de mare. E adevărat că nu ne-am confruntat până acum cu o pandemie, dar dacă te-ai lăudat cu specialiști… Cel puțin nu promite oamenilor, ia-ți câteva obiective pe care poți să le realizezi și renunță la celelalte”, a spus Aura Danielescu.

Aflată la începutul carierei politice, Danielescu nu se teme să spună lucrurilor pe nume, considerând că o alianță de stânga ar fi fost benefică în alegerile pentru CJT.


Pe de altă parte, aceasta nu vede drept viabilă o eventuală colaborare între PNL și USR-PLUS în consiliul județean.

„Faptul că sunt trei candidați din partide de stânga cred că dăunează șanselor candidatului nostru. Nu știu de ce nu s-au făcut alianțe, eu nu sunt un factor de decizie în partid. Ca o părere personală, ca om care a lucrat ani de zile în educație și a avut tangențe cu administrația locală, pot afirma că această fragmentare a stângii nu este neapărat benefică nouă și poate avantaja foarte mult zona dreptei. Pentru primăria Timișoara avem un candidat bun, cu potențial foarte mare, dar voturile se împart între mai mulți candidați din zona stângii. Nu pot să spun de ce pe consiliul județean nu am reușit să ne înțelegem și să unim stânga, dar trebuie să recunoaștem că este o zonă ruptă, situație care ne va arăta lucruri care pentru unii sunt anticipate, iar pentru unii va fi surpriză. PSD-ul a avut de pierdut probabil din cauza neînțelegerilor din interior, nu neapărat la nivelul județului Timiș, ci poate la un nivel mai înalt. Însă lucru acesta nu este o necunoscută, și se poate observa cu ochiul liber la PNL. Domnul Robu încă face parte din PNL, nu se știe pentru cât timp, și funcția dumnealui este vremelnică. Deși liberalii încearcă să le dea celor de la USR impresia că vor guverna județul împreună, nu cred că se va putea lucru acesta. Mă aștept ca și dacă alegerile îi vor duce pe cei de la PNL și USR în poziții bune, în mod vizibil lucrurile se vor deteriora de la o zi la alta în ceea ce privește această dragoste exprimată de o tabără și infirmată de alta”, este de părere Aura Danielescu.

În cazul în care va fi aleasă în consiliul județean, fosta șefă a ISJ Timiș spune că nu va vota „cum spune partidul” proiectele propuse în ședințele de plen. „Eu îmi asum propriile decizii. Când au decis să mă așeze pe un lucru eligibil pentru CJT mă cunoșteau, nu sunt o necunoscută pentru ei. Vin după mulți ani în care pot să spun că am văzut un altfel de PSD, o altfel de stângă, pentru că nu a venit nimeni din zona asta spre ISJ să-mi impună să conduc acea instituție într-un anumit fel. N-am schimbat directori la comandă, tot cea-m făcut mi-am asumat. Am schimbat directori dacă a fost cazul, atât dintr-un partid cât și din celălalt. Primarii de la PNL, dacă sunt oameni corecți, pot vorbi despre perioada în care am fost un partener pentru ei, pe latura de educație. Nu am fost o persoană «ascultătoare», în sensul bun al cuvântului. Nu cred că cineva, dacă voi avea argumente și votul îmi aparține, va putea să vină să-mi spună «nu așa, că trebuie să dai un vot politic». Eu vreau să cred că PSD-ul se reformează”, a mărturisit candidata PSD.

Un eventual mandat de patru ani în CJT i-ar oferi acesteia experiența necesară pentru a ținti mai sus: un loc în Parlament. „Nu știu cât contează asta pentru cei care hotărăsc, dar m-am gândit la asta. Am nevoie de experiență în zona politicului, am nevoie să învăț, să cresc, sunt un om deschis, și dacă la un moment dat cineva îmi va acorda această încredere, nu spun că nu doresc”, a mai spus Aura Danielescu.

2 COMENTARII

  1. d-na ,,pentru ca pot” se poate uita in ochii oamenilor? nu cred. despre maretele sale realizari la conducerea isj intrebati profesorii neutrii nu lingaii. cat timp intrii in politica pentru ca esti cumnata las-o mai moale cu criticile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.