ASU Politehnica a rămas neînvinsă şi după examenul cu Farul. Alb-violeţii au...

ASU Politehnica a rămas neînvinsă şi după examenul cu Farul. Alb-violeţii au sărbătorit victoria în faţa fanilor strânşi în afara arenei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica se bucură de un start excelent de sezon în Liga 2. Jucătorii pregătiţi de Octavian Benga au învins-o pe Farul Constanţa, scor 2-1, în runda a treia, pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Oaspeţii au avut şi două bare, dar şi timişorenii mai puteau puncta la ultima fază, când Dorin Codrea a irosit un penalty. Succesul i-a urcat pe alb-violeţi până pe locul 3 al clasamentului, dar i-a şi dus de bucurie în faţa suporterilor care au format o mică galerie în afara „Marelui oval”.

Terenul de pe „Dan Păltinişanu” nu mai e exemplar, cum nu mai sunt nici tribunele scorojite. Jocul gazdelor nu a fost nici el strălucit în primele minute. După un sfert de oră putea fi 0-1, dar reluarea lui Greu din careu a zguduit transversala, a lovit un fundaş polist şi a fost reţinută de tânărul Borbei. Goalkeeperul de doar 17 ani a fost om forte, precum în victoria de la Cluj, barându-le în această seară de multe ori şi dobrogenilor calea spre gol. Prima ocazie mare a gazdelor a fost în contul lui Munteanu (min. 26). Dar minutul 29 avea să aducă un „deja vu” de Ardeal. Sergiu Popovici a plasat din nou balonul la vinclul din stânga portarului, dar a făcut-o acum dintr-un unghi opus mai strâns şi din acţiune.

La reluare tot „marinarii” au forţat mai mult. Dar în van. În minutul 64 Stoica ţintit bara la rădăcina din dreapta lui Borbei iar peste doar câteva secunde stopperii Farului i-au oferit un cadou nou intratului Stjepan Plazonja la gazde. Croatul nu a iertat, trăgând pe jos fără şanse pentru Udeanu.

Oaspeţii nu au renunţat la luptă, dar au punctat o singură dată, în minutul 89, prin acelaşi Răzvan Greu. Mingea lovind spectaculos sub transversală înainte de a depăşi linia şi a sări din nou în bară. Dar tot Greu a avut rol negativ în prelungiri. La ultima fază l-a faultat pe Vasile în careul propriu, însă şutul lui Dorin Codrea de la punctul cu var a fost ghicit şi tabela bătrânei arene a rămas înţepenită la 2-1 final!

Încă trei puncte uriaşe pentru alb-violeţi, care păşesc pe podium după trei runde, cu şapte puncte în total.


Urmează duelul bănăţean din Valea Domanului, sâmbătă cu CSM Reşiţa (ora 11).

Tavi Benga, mulţumit de „grupul senzaţional”

„Sunt trei puncte cu o echipă foarte bună, am studiat-o, au jucători iuţi, îndemânatici, aici vreau să-l laud pe Ianis Zicu, pentru că e meritul lui, şi al lui Ciprian Marica, pentru că au adus jucători foarte buni, puşi bine în teren. Am încercat să-i contracarăm, să câştigăm cele trei puncte, chiar dacă nu am jucat aşa de spectaculos, totuşi am avut şi ocazii foarte multe. Chiar dacă ei în primele zece minute au avut două ocazii, au început mai bine ca noi, am echilibrat şi am marcat. Şi am avut noi două ocazii mari, raportul la oportunităţi a fost egal în prima repriză. Apoi am făcut un pas neaşteptat şi nedorit în spate, ne-au pus în dificultate, dar cred că am fost inspirat şi cu schimbările. Plazonja a marcat, puteam face şi 3-1 prin Codrea, s-a terminat 2-1, importantă e victoria, îi felicit pe jucători. Avem un grup senzaţional, asta îmi dă încredere şi putere ca în fiecare săptămână să o iau de la capăt şi să pregătim meciurile în amănunt”, a spus la final Octavian Benga, „principalul” lui ASU Poli.

În premieră, pe banca gazdelor s-a aflat într-un meci oficial şi un component al generaţiei 2004. Portarul Mario Cuzmanovici, din propria academie, a prins lotul după ce despărţirea şi de celălalt goalkeeper „senior”, Rare Murariu, pare iminentă. Deocamdată oficialii clubului au subliniat că portarul sosit în urmă cu doi ani de la Viitoru e încă sub contract cu Politehnica.

Bucurie cu suporterii în faţă

Mera, Scutaru, Plazonja şi ceillalţi câştigători alb-violeţi s-au dus în corpore către galeria ad-hoc strânsă din primele minute în spatele peluzei nordice. Scandările fanilor s-au auzit de-a lungul partidei prin „tunelul pompierilor” şi la final au fost măcar câteva minute de bucurie cu favoriţii dacă pe stadion deocamdată domnul Stroe zice că nu e voie.

“Ne-am bucurat de pe tunel, nu cu ei împreună, nu ne-am apropiat, doar la câţiva metri. Avem nişte suporteri fantastici, e păcat că nu sunt lângă noi. Cu siguranţă în jocul nostru din prima etapă şi în cea de-a treia ne dădeau o putere şi o viteză în plus şi arătam mult mai bine. Dedicăm lor această victorie, familiilor noastre, ale jucătorilor şi tuturor bănăţenilor, repet, pentru că Politehnica Timişoara e cel mai mare brand din Banat şi trebuie să revină acolo unde-i e locul, în Liga I. Dacă nu după sezonul acesta, atunci după următorul, dar să fie siguri oamenii că noi vom da totul până la ultima picătură şi cred că e vizibil în teren că jucătorii dau totul pentru echipă”, a spus Tavi Benga despre momentele speciale de după ultimul fluier.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.