Primăria Timișoara, lucrări ilegale în fața monumentului istoric Catedrala Mitropolitană. Direcția pentru...

Primăria Timișoara, lucrări ilegale în fața monumentului istoric Catedrala Mitropolitană. Direcția pentru Cultură Timiș a dispus sistarea imediată a activității

3
DISTRIBUIȚI
Sorin Predescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș care a fost detașat pentru trei luni la Craiova după presiunile făcute de liderul PNL Nicolae Robu, a semnalat, ieri, pe pagina da de Facebook, o nouă încălcare gravă a legislației de către Primăria Timișoara.
”TM-II-m-A-06138 Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Timișoara.


Când pisica nu-i acasă joacă șoarecii pe masă! O lucrare pro bono publico de la Primăria Municipiului Timișoara pentru Mitropolia Banatului! Fără aviz, autorizatie, proiect etc., genul acesta de formalități legale sunt oricum suspendate în campanie sau când ești la putere.… Sunt curios de reacția Ministerului Culturii (am încercat și eu o glumă, nu vor avea nicio reacție)”,  a scris Sroin Predescu. Muncitorii de la SDM au spart platoul din fața Catedralei Mitropolitane, care este monument istoric de clasă A, și au început să toarne betoane și să reamenajeze zona. Conform legislației în vigoare, zona respectivă este în zona de protecție a monumentului și pentru toate lucrările care se efectuează este nevoie de avizul Direcției Județene pentru Cultură Timiș și al Comisiei Națioanale pentru Monumente.
Cum nu există niciun fel de aviz de acest fel solicitat și eliberat și nici autorizație de construire, ieri, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș a dispus sistarea lucrărilor până la intrarea în legalitate.

3 COMENTARII

  1. Oare timisorenii nu s-au trezit si au vazut ca primarul e plecat de acasa CU VAPORETTO ? Face numai ce il taie pe el capul, fara sa tina cont de legistatie.

    • Mai grav e când, fără să ţină cont de legislaţie, înstrăinează terenul statului. Dar de asta nu-l întreabă nimeni, se pare că furtul proprietăţii de stat, a noastră a tuturor, nu e un lucru important(ex. Horticultura) sau despre lucrările publice(apă, canal, anvelopări).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.