Primăria Timișoara pregătește o colaborare cu organizatorii festivalului Untold

Primăria Timișoara pregătește o colaborare cu organizatorii festivalului Untold

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara a votat astăzi un protocol de colaborare al autorităților locale cu organizatorii festivalului Untold, pentru crearea unui eveniment anual și la Timișoara.

„Nu vorbim de sume, nu vorbim financiar. Altfel, e vorba de un studiu de prefezabilitate pentru amenajarea unor locații care vor putea fi utilizate de ei sau de alte evenimente ulterior, studiu pe care îl pun la dispoziție gratuit Primăriei Timișoara, pentru concretizarea unor lucrări de refacere a acelor spații”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu. Amenajările ar urma să vizeze zona Aerodromului Cioca.

„Ca să se poată face un angajament ferm de organizare a unui festival, noi trebuie să acceptăm că vom face amenajările locației. Va trebui să avem locuri pentru scenă, să avem alei, grupuri sanitare, să avem locuri de parcare, care vor fi folosite nu numai peste festivalul care va fi peste doi ani sau când vom putea să-l organizăm împreună cu grupul Untold.


Pe scurt, pregătim un loc pentru evenimente de mare anvergură. Ca să nu facem de capul nostru acele amenajări, mergem pe studiul de prefezabilitate pus la dispoziție gratuit de cei de la Untold cu încrederea că, așa cum au făcut lucruri bune peste tot și au dovedit pricepere în a amenaja locații pentru mari festivaluri, așa se va întâmpla și la noi. Conceptul de festival va trebui să îl agreem. Ei vor veni cu o propunere, după ce va fi elaborată, dar nu vor munci la proiect dacă nu au un angajament din partea noastră”, a spus primarul Robu.

Consilierul local independent Adrian Orza a fost de părere că organizatorii ar fi trebuit să vină întâi cu un concept de festival, înainte de a aproba un protocol de colaborare. Acesta consideră că ar fi fost mai indicat un concurs de proiecte în ceea ce privește organizarea unui festival major în Timișoara.

Protocolul de colaborare a fost aprobat, până la urmă, cu 15 voturi pentru și unul împotrivă.

Printre principalele obiective ale proiectului ar fi promovarea Timișoarei ca destinație turistică pe plan intern și internațional, organizarea și permanentizarea unui festival, încurajarea mediului privat pentru a investi în produse turistice.

Obligațiile echipei Untold ar fi acela de a realiza conceptul artistic al evenimentului, de a asigura echipa de realizare și implementare, de a derula procesul de pregătire, organizare și desfășurare, toate acțiunile necesare ce țin de aspectele logistice și de promovare a festivalului. Conform protocolului, societatea Untold va suporta integral costurile generate de organizarea festivalului și de asemenea va păstra în integralitate veniturile aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.