PSD a depus în Parlament proiectul pentru acordarea de bonusuri pentru profesori....

PSD a depus în Parlament proiectul pentru acordarea de bonusuri pentru profesori. Alfred Simonis: „Personalul din învățământ va fi implicat în lupta cu pandemia”

0
DISTRIBUIȚI

Social-democrații au depus în Parlament proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru întreg personalul din învățământ pentru întreaga perioadă a stării de alertă și urgență, respectiv 2.000 de lei lunar pentru cadrele didactice și 1.500 de lei pentru personalul auxiliar. Propunerea legislativă făcută și depusă de Alfred Simonis, liderul deputaților PSD din Parlament, este, conform social-democraților, o măsură menită să asigure un sprijin financiar pentru personalul din învățământ care va fi extrem de expus pandemiei odată cu începerea anului școlar.

„Este vorba de acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Facem ceea ce s-a făcut și pentru doctorii din România, pentru medici şi pentru personalul auxiliar. Aşa cum ştiţi, începe şcoala şi personalul din învățământ va fi implicat în lupta cu pandemia şi vor fi extrem de expuşi.


Proiectul de lege prevede ca profesorii să beneficieze de 2.000 de lei iar personalul auxiliar de 1.500 de lei, pentru că sunt categorie vulnerabilă în această perioadă de deschidere a şcolilor”, a spus deputatul Alfred Simonis.

În același context, Alfred Simonis a mai anunțat că PSD va pune pe ordinea de zi a Comisiilor reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat și rectificarea bugetară care ca scop principal eliminarea articolului prin care pensiile din Romania au fost diminuate cu 26%.

„Dacă săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu va avea niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult și-ar dori, să evite majorarea de care pensionarii României au foarte mare nevoie”, a susținut Simonis.

Cadrele didactice ar urma să primească 2.000 de lei lunar, iar personalul auxiliar și cel nedidactic câte 1.500 de lei/lună.

Simonis mai spune că impactul bugetar pentru acest an ar fi de circa 500 de milioane de lei, iar banii pot proveni din fonduri europene sau din „economii de la guvern”.

Premierul Ludovic Orban le-a cerur parlamentarilor responsabilitate și spune că orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG referitoare la rectificarea bugetară se va întoarce împotriva tuturor românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.