Rareș Bogdan despre traseismul politic: „Va trebui să găsim varianta legală de...

Rareș Bogdan despre traseismul politic: „Va trebui să găsim varianta legală de a fi interzis”. Ce spune despre candidații care au avut probleme cu legea

3
DISTRIBUIȚI

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan se află în aceste zile în vestul țării pentru susținerea candidaților liberali la apropiatele alegeri locale, iar astăzi a susținut o conferință de presă la Timișoara, alături de liderul filialei județene, Nicolae Robu, și candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Unul dintre primele subiecte abordate a fost cel al traseismului politic, PNL înregimentând în ultima perioadă mai mulți primari din Timiș, aleși în funcție pe când se aflau în alte partide. „Nu știu situații particulare, știu că sunt câțiva primari care au venit spre PNL de la alte partide. Noi aveam deja 37 sau 38 primării câștigate de către noi în Timiș și ni s-au alăturat niște oameni de la ALDE, cred, un independent, și probabil și din PSD. Ce pot să vă spun că unul dintre acești oameni, pe care l-am și cunoscut, îi știu istoria foarte bine, e un om care a avut bunic liberal, părinte primar liberal, el a fost primar liberală, mă rog, PDL, și practic a fost sub un șantaj permanent pentru acordarea de fonduri de la consiliul județean, de la Ministerul Dezvoltării, și a făcut această trecere”, a povestit Rareș Bogdan

„Eu nu-mi schimb discursul, cred că va trebui să găsim o formulă, PNL, împreună cu celelalte partide, ajutați de presă și în general de societatea civilă, dacă profesorul Pârvulescu, specialist în tot ceea ce ține de alegeri și chestiuni constituționale, spune că mandatul imperativ e aproape imposibil de introdus, pentru că va cădea la Curtea Cosntituțională, eu spun că va trebui să găsim o formulă prin care traseismul politic să fie eradicat, să fie blocat, pentru că nu e deloc sănătos.


Am văzut, de asemenea, că nu e ochestiune care ține doar de unele partide, am putut vedea că și colegii din USR au aplicat aceeași formulă chiar și aici în Timiș. Discursul meu e același, nu aplaud, nu susțin, nu încurajez în niciun caz acest gest de a te muta de la un partid la altul. Va trebui să găsim varianta legală de a fi interzis, pentru că se pare că tot ce nu este ilegal este permis în România”, este de părere fostul jurnalist.

Omul din conducerea PNL a vorbit și despre tensiunile din filiala Timiș, unde pe lista pentru consiliul județean a fost inclus Călin Roman, care a ispășit o pedeapsă cu închisoarea, listă din fruntea căreia s-a retras Alin Nica, rămas candidat pentru funcția de președinte al CJT. „Am mai aflat despre mici tensiuni, dar pot să vă spun că PNL este un partid foarte mare, are peste 240.000 de membri, iar filiala Timiș este una foarte puternică. Pot exista tensiuni, știu de retragerea domnului Nica de pe lista consilierilor județeni, cred că a fost o chestiune de moment, o reacție vizavi de o persoană de pe acea listă. Mă bazez foarte multe pe rațiunea lui Alin, îl cunosc foarte bine, e un om cunoscut de altfel și la Bruxelles, pe tot ceea ce înseamnă relația comunităților locale cu Uniunea Europeană, Comisia Europeană și Parlamentul European, poate cel mai cunoscut primar de acolo, cel puțin de comună. Mă bazez că vor reuși să treacă peste orice fel de animozități și vor face o echipă fabuloasă pentru Timiș. Cred în determinarea lui, în tinerețea lui, în experiența sa”, a declarat Rareș Bogdan.

Acesta consideră că, în ciuda condamnării, Călin Roman merită o șansă, și că situația sa nu se compară cu cea a celui mai celebru pușcăriaș al țării, Liviu Dragnea. „Dacă la un moment unii au greșit în viață, nu înseamnă că trebuie să-i ținem la marginea societății. Trebuie să găsim formule să-i reintegrăm, și dacă ei s-au schimbat cu adevărat, și-au recunoscut greșelile și au ispășit pedepsele, e normal să le vedem evoluția. Dacă ne uităm la societăți mai evoluate, cum ar fi cea americană, sau cea franceză, veți vedea că oameni care au ajuns președinți sau premieri, nu au avut o tinerețe prea liniștită. Nu s-ar aplica acest lucru în cazul lui Dragnea, pentru că o altercație din tinerețe nu se compară cu încercarea de a nenoroci o țară”, a mai spus Rareș Bogdan.

3 COMENTARII

  1. Clar : infractorii de la PNL sunt buni, infractorii de la alții sunt răi. Rareș Bogdan jurnalistul moralist sau lupul moralist?

  2. Rareș Bogdan este un fripturist printre fripturiști. Papagal cu eșarfă….. Doar vrăjeală și un pupincurist de nota 10.
    Doar acești mizerabili se aliază și ajung să nu conducă pe noi cetățeni simpli care ne facem vinovați că îi lăsăm…
    Poate vom deschide ochii bine într-o zi?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.