Recital special alături de lordul muzicii folk, Mircea Vintilă, și formația Pragu’...

Recital special alături de lordul muzicii folk, Mircea Vintilă, și formația Pragu’ de Sus

0
DISTRIBUIȚI
Mircea Vintilă (mijloc) alături de membrii formației Pragu de Sus

Mircea Vintilă, muzicianul cunoscut de către fanii lui drept „lordul muzicii folk româneşti“, revine în fața iubitorilor de muzică din Timișoara cu un recital care va avea loc vineri, 11 septembrie, de la ora 20, la Porto Arte, evenimentul find completat și de prezența trupei Pragu’ De Sus.

„Am urcat pe scenă în 1968 la Casa de Cultură a Studenților din București, Grigore Preoteasa. Într-o duminică dimineața. Era un cenaclu studențesc. La prima ședință a cenaclului a cântat Mircea Florian. În duminica următoare am cântat eu. Muzica folk a acelor vremuri… folk era un cuvânt acceptat. Îi deranja acel K din cuvânt. Totul a plecat de la protest – song cu multe frământări. Cu niște cuvinte care spuneau foarte multe. A fost o perioadă de aur, folkul a plecat dintr-un mediu studențesc.


Nivelul de cunoștințe era ridicat. E bine să cânți, e frumos să faci asta, dar trebuie să ai și un cântec. Trebuie să ai o linie melodică frumoasă și un text asemenea”, ne-a declarat lordul folk-ului românesc anul trecut, cu ocazia unui spectacol susținut în Timișoara.

Artistul s-a născut pe 23 martie 1949 şi este un bucureştean get-beget, nu puţine dintre cântecele sale evocând sau menţionând în treacăt locuri din Bucureşti: Hanul lui Manuc, Strada Popa Nan, Calea Moşilor şi Bucur Obor (în Miruna) şi multe altele. Timp de mai mulţi ani, Mircea Vintilă a făcut parte din Pasărea Colibri, dar a editat şi câteva materiale solo printre care „Madama de Pică” şi „Operă şi operete”.

Formația Pragu’ de sus s-a „născut” în Timișoara în anul 2003, iar un an mai târziu a avut loc prima apariție publică. Primele compoziții proprii, „Buchet de reverii”, „Te-am căutat” şi „El-Zorab” au fost incluse în debutul discografic al formației care s-a numit „Decupaj sonor“. La sfârșitul anului 2017 trupa s-a calificat în semifinalele concursului Eurovision Romania 2018, cu piesa „Te voi chema“, iar în luna iulie a acestui an trupa a lansat videoclipul piesei „Actul IV“, melodie care va fi inclusă pe următorul material discografic Pragu De Sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.