REPORTAJ ÎN OGLINDĂ Optimism temperat în tabăra lui Dominic Fritz. Liberalul Robu...

REPORTAJ ÎN OGLINDĂ Optimism temperat în tabăra lui Dominic Fritz. Liberalul Robu anunță cu jumătate de gură victoria

1
DISTRIBUIȚI

Atmosferă optimist rezervată în fața sediul USR Timiș cu vreo oră înainte de ora 21,00. Cu toții încearcă să afle vreo cifră, dar cum nu s-a făcut niciun exit poll în Timișoara totul este sub semnul întrebării. Dominic Fritz se declara optimist calculat până nu vin rezultatele din secții. Cu toții fac calcule ipotetice pe baza eșantioanelor de prezență. În fața micului sediu se amenajează locul pentru candidați și primele declarații. Un podium dispare rapid și candidații rămân cu picioarele pe pământ.

La 21,00, toată lumea e afară cu ochii pe rezultatele de la București. Explodează useriștii când află că Nicușor Dan a învins-o pe Gabriela Firea. Uralele și aplauzele se repetă când se anunță posibila victorie pentru Clautilde Armand. Se face liniște când Robert Negoiță e dat ca și câștigător

Dominic Fritz anunță calm că „încă nu avem un rezultat pentru Timișoara și nu o să existe un exit poll. De aceea vreau să comentez scurt ce s-a întâmplat la București – ne bucurăm foarte, foarte mult că a câștigat Nicușor Dan. Este un semnal foarte clar împotriva baronilor locali, împotriva PSD. Și cred că semnalul din capitală se va simți și în alte orașe mari unde avem baroni locali, unde oamenii au spus că nu se mai poate.  Mă bucur că prezența la vot în Timișoara a crescut la 34%, au votat mult mai mulți timișoreni comparat cu 2016. O cifră mă bucură în mod deosebit – în categoria 18 – 44 ani, prezența a crescut cu 44% față de 2016. Asta înseamnă că tinerii din Timișoara au înțeles că mai ales alegerile locale sunt importante pentru viața lor și cum merg lucrurile în orașul lor. Și mă bucur că s-au implicat, așa cum au făcut-o și în această campanie”. Cât despre rezultate, Dominic Fritz explică că ” O să fie o noapte lungă. O să așteptăm ca și ceilați rezultatele. O să rămânem până știm cine este viitorul primar al Timișoarei. Ce este deja foarte clar – această campanie a schimbat felul în care se face politică nu numai în Timișoara și Timiș, ci probabil în toată România. Am avut o campanie incredibil de energică, o campanie deschisă, care s-a bazat pe creativitatea și energia tuturor timișorenilor care și-au dorit să facă parte din schimbare. Noi am făcut tot ce am putut, ce a ținut de noi, astăzi au vorbit timișorenii. Așteptăm verdictul cu mare speranță și încredere”.

Cristian Moș, liderul USR Timiș, explică de ce ziua de astăzi este un moment istoric – „Exact acum patru ani, pe 27 septembrie se înființa filiala Timișoara.


Oamenii pe care îi vedeți în spatele meu muncesc pe brânci să ajungă în administrația locală să schimbăm politica la nivel local, la nivel județean. Din punctul nostru de vedere, Timișul, Timișoara a câștigat pentru că de mâine vom avea în administrația locală, județeană, consilieri și primari. Este un câștig pentru Timiș și vom arăta că vom face lucrurile altfel de mâine”.

Pe la 21,30, prima explozie de bucurie. Dominic Fritz anunță rezultatele din prima secție unde s-au numărat voturile ”am luat peste 50% din voturi”. La secția 165 – 121 Dominic Fritz, 73 -Nicolae Robu. În secția 139 – 220 Fritz, Nicolae Robu – 135. Numărătoarea continuă.

Robu rezervat pentru primărie, dar bucuros pentru Nica

Agitația zilei electorale s-a concentrat spre seară, pentru membrii PNL Timiș, în fața sediului din Piața Unirii, unde au început să se adune chiar și cu aproximativ două ore înainte de închiderea urnelor. Primarul și candidatul Nicolae Robu era deja prezent, la fel ca și Alin Popoviciu, care se întreținea amical cu fostul său coleg din PDL, Alin Bitea. Era prezent chiar și Ovidiu Drăgănescu, care nu se află în grațiile șefului filialei.

Cu puțin timp înainte de ora 21.00, reprezentanții PNL Timiș s-au strâns în sediul de campanie, într-o atmosferă „mixtă”. Dacă peneliștii timișeni erau optimiști în privința rezultatului de la Consiliul Județean Timiș, primarul Nicolae Robu era rezervat în declarații și atitudine. Anunțarea exit-poll-urilor la posturile de televiziune a fost urmărită cu atenție, liberalii aplaudând îndelung la anunțul victoriei detașate reușită de Nicușor Dan.

„Le mulțumesc tuturor cetățenilor Timișoarei și României care au ieșit la vot și au oferit o victorie atât de răsunătoare PNL-ului. Sunt bucuros și îi felicit pe toți colegii care au obținut rezultate excelente conform exit-poll-urilor, la București și în alte locuri. Sunt convins că PNL va guverna foarte bine țara, mai ales într-o perioadă în care fondurile europene sunt la un nivel atât de ridicat. E o șansă istorică de modernizare pentru România și ar fi fost păcat ca aceste fonduri să nu fie administrate de PNL. În ceea ce mă privește, sunt în așteptare. Pot să spun doar că eu mi-am făcut datoria față de Timișoara, față de timișoreni, corect și dedicat 100%. Am pus viață din viața mea în această funcție, și sper să o mai fac încă patru ani. Aștept rezultatele încrezător și cu conștiința împăcată. Percepția publică a fost mai bună ca oricând, dar sunt prudent, pentru că nu poți să știi ce gândește toată lumea. Această campanie mi-a lăsat un gust amar, orice se poate întâmpla. Sufletul îmi spune că voi câștiga. Sper să fiu victorios, iar atunci vă voi spune și despre acest gust amar, venit alături de gustul dulce al victoriei”, a spus Nicolae Robu, care l-a felicitat pe Alin Nica, pe care îl vede câștigător clar al funcției de președinte al Consiliului Județean Timiș.

„Cred că vom câștiga categoric CJ Timiș și majoritatea primăriilor din județ. Cred că această palmă dată de electorat celor care nu și-au făcut treaba, care au făcut administrație doar din vorbe, va fi o învățătură de minte”, a spus Alin Nica.

1 COMENTARIU

  1. Acum poate și procurori vor avea curajul sa i pună brățări domnului șef de clan interlop Robu Nicolae, așa că așteptăm ca și procurorii sa și facă treaba că cetățenii au făcut-o??????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.