Remiză albă între Reşiţa şi ASU Politehnica în Derby-ul Banatului. Galeriile au...

Remiză albă între Reşiţa şi ASU Politehnica în Derby-ul Banatului. Galeriile au făcut spectacol de pe deal

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Miruna Mihancea

CSM Reşiţa şi ASU Politehnica s-au blocat reciproc în etapa a IV-a a Ligii 2. Meciul disputat în Valea Domanului a avut şi multe faze spectaculoase, inclusiv câte o bară pentru fiecare tabără, dar tabela nu şi-a modificat decât secundele şi minutele. Deşi s-a jucat fără accesul spectatorilor, galeriile celor două vestice nu au lăsat momentul să treacă fără un show de lumină şi culoare.

Fanii alb-violeţi au făcut să răsune valea în care se află arena „Mircea Chivu” şi poate chiar i-au egalat numeric pe cei ai gazdelor. Suporterii nu au pătruns pe arenă, dar au putut vedea meciul din panta de deasupra tribunei a II-a a bătrânei arene. Mai dificil a fost pentru oaspeţi, care au avut o „secţiune” mai abruptă şi galeria timişoreană a fost practic împărţită în două.

Pe gazon lucrurile nu au arătat rău la început pentru trupa oaspete. În minutul 11 Popovici a fost blocat în careu iar Plazonja, titularizat în premieră, a fost aproape să scape singur cu Cobrea, dar a fost ţinut din spate ca să nu ajungă mingea în minutul 26. Nu s-a acordat nimic şi jocul a continuat cu portarul culegând balonul. Gazdele au fost periculoase la capitolul centrări, dar Matulevicius, un minut mai devreme, a deviat mult pe lângă ţintă din poziţie bună. Politehnica a avut şi alte şanse iar în repriza a doua Munteanu a zguduit bara în minutul 67, la o fază la care scăpat în banda dreaptă. Replica gazdelor nu s-a lăsat aşteptată, nou intratul Bagherea făcând acelaşi lucru, dar cu capul, la o „liberă” expediată de Vădrariu, cel din urmă a şi încheiat faza cu un şut pe lângă buturile lui Borbei.

Finalul a fost pozitiv pentru reşiţeni, care au atacat mai convinşi că pot înclina balanţa, dar nu şi-au mai creat ocazii cu adevărat notabile. Ambele echipe au părut mai degrabă dezamăgite de deznodământ, dar vizitatorii rămâne neînvinşi în actuala stagiune. Etapa următoare elevii lui Benga dau piept cu Ripensia pe teren propriu.

Galeria viola a făcut spectacol Foto: Miruna Mihancea

CSM Reşiţa: Cobrea – Lungu (83, L. Acka), Dudea, Dumitraş, Vădrariu – Danci (cpt.), Boboc (83, Brînzan,) – Raşoveanu (64, Bagherea), Dat (83, Chera), L.


Buş – Matulevicius (72, Astafei). Pe bancă: Spînu – Vasiu, Breşneni, D. Ene. Antrenor: Alexandru Pelici

Politehnica: Borbei – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Munteanu (71, Manea), Coadă (88, B. Vasile), D. Codrea, S. Popovici – Axente, Plazonja. Pe bancă: Fişteag – Sofran, D. Andrei, Toader, V. Lolea, Al. Popescu, D. Radu. Antrenor: Octavian Benga.

Oaspeţii nu au putut miza până la urmă pe Ignea, în timp ce gazdele nu l-au inclus în lot pe Zmmermann, al cărui test Covid a reieşit neconcludent ieri.

„E un rezultat de egalitate, un 0-0, de care mă declar puţin nemulţumit. Am venit să câştigăm la Reşiţa, s-a văzut şi din abordarea noastră, am încercat să jucăm ofensiv, am controlat jocul în cea mai mare parte a lui. În prima repriză am avut ocazii foarte mari de a marca. În a doua repriză mai puţine, chiar una-două, dar puteam să închidem jocul în prima parte prin cele patru-cinci situaţii mari de a marca şi puteam să câştigăm astăzi la Reşiţa. Îi felicit şi pe cei de la Reşiţa, mai ales pe Alexandru Pelici, care este prietenul meu, le urez succes în continuare, sperăm să adunăm puncte şi să ne menţinem in fruntea clasamentului. Fie că jucăm acasă sau în deplasare, vom trata toate jocurile la victorie. Sper să-i mulţumim pe suporterii noştri, care sunt fantastici, sunt peste tot alături de noi, chiar dacă nu au avut acces pe stadion. Asta inseamnă foarte mult pentru noi”, a spus Tavi Benga după jocul din Valea Domanului.

„Înainte de a vorbi despre joc, vreau să vorbesc despre ceea ce se aude in spatele nostru şi vreau să Încep prin a mulţumi ambelor galerii. Fotbalul este pentru suporteri, să poată veni la stadion, să poată să-şi Încurajeze echipa şi să creeze o atmosferă de asemenea natură ca să iasă un joc frumos. Cred că a fost un joc frumos, cu ocazii de ambele părţi, rezultatul final pare echitabi. Au fost bare şi de o parte şi de cealaltă, ocazii de asemenea. Mergem Înainte, asta este, sunt multe curiozităţi la jocul acesta. Putem spune că a câştigat Banatul prin acest meci şi prin atmosfera creată. Felicit pentru fairplay ambele galerii. Vreau să dedic acest punct mamei mele, care ieri ar fi implinit 68 de ani. Am început bine, ne-am creat ocazii, ştiam că vine o echipă care are doi atacanţi foarte valoroşi, poate printre cei mai în formă din campionat. Ştiam că joacă reactiv, joacă pe spaţii, mult în spatele liniei noastre de fund, în multe momente am reuşit să contracarăm, dar au avut şi şansele lor, când au scăpat pe contraatac. Îl felici pe Tavi pentru startul de campionat, noi încă nu avem omogenitate, se vede, ei au păstrat un nucleu de bază, la noi au fost multe schimbări”, a concluzionat Alexandru Pelici, tehnicianul reşiţenilor.

ASU Poli are opt puncte după patru runde şi rămâne în plutonul fruntaş al Ligii 2, deocamdată pe locul 3. De partea cealaltă CSM e mai jos în clasament, cu doar patru puncte ocupă momentan poziţia a 14-a.

UPDATE Jocul de la Reşiţa nu a fost fără sacrificii pentru timişoreni. Călin Jurj a fost operat de urgenţă după meci, suferind o accidentare în zona inghinală.

1 COMENTARIU

  1. La articolele – reclamă la PSD ați șters rubrica de comentarii. Este corect?
    Cu Radu Țoancă alias,, tata puz-urilor „, individ tranpartinic, pierdeți voturi și vă faceți de râs. Care,, spații verzi generoase”? Ca la Horticultura unde 25 de ha au fost transformate în Construcții chiar de tata puz-urilor împreună cu liberalii care ulterior l-au pus pe psd-ist șef de instituție. Nu vă e rușine de mafia imobiliară tranpartinică? Și acum îl puneți din nou la consiliul local să continue,, afacerile”, să facă bani și să distrugă Timișoara. Cu astfel de oameni cine să vă creadă că vreți binele Timișoarei? Asta e problema PSD – ului în Timișoara, că nu e votat, nu lozinca că sunt oamenii de dreapta. Problema e că veniți cu indivizi gen Țoancă, despre care se știe cine sunt și ce au făcut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.