Ripensia, la a patra mutare pentru întărirea defensivei. Roş-galbenii au transferat un...

Ripensia, la a patra mutare pentru întărirea defensivei. Roş-galbenii au transferat un jucător sosit mai întâi în probe

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ripensiatimisoara.ro

Ripensia a mai făcut astăzi un transfer care vizează rezolvarea unui punct nevralgic în acest start de sezon – centrul apărării. Roş-galbenii l-au legitimat pe stopperul timişorean Harald Fridrich, care a fost testat de Cosmin Petruescu încă din vară. Contractul acestuia e pe o perioadă destul de lungă: trei ani.

Fridrich (22 ani) a jucat ultima dată la Carani, în Liga a IV-a Timiş. Fundaşul central crescut de ACS Poli, pentru care a şi debutat în elită în urma cu patru ani, a fost un junior de mare perspectivă, selecţionat la loturile naţionale U17 şi U18.


A mai evoluat între timp la CSM Lugoj şi Becicherecu Mic, ieşind treptat din atenţia cluburilor de ligă superioară. Până în această vară, când „Ripi” i-a oferit o şansă pe fondul propriilor mari probleme din defensivă, acolo de unde au plecat mai mulţi jucători (Apro, Hecsko, Tînc) şi au fost aduşi alţi trei jucători: Lalic, Neacşu şi Rogac, primul având însă probleme medicale.

Iniţial Harald Fridrich a dat probe, la fel ca şi Tenlep, dar cel din urmă nu a fost păstrat de „Conferenţiar” şi a făcut cale întoarsă spre CSM Lugoj (L4 Timiş).

„Este o șansă foarte mare pentru mine de a reveni în prim-plan și a-mi demonstra potențialul. Îmi place atmosfera de la Ripensia, îmi place acest proiect și sunt convins că aici se poate crea o echipă competitivă”, a declarat Harald Fridrich după ce a semnat cu Ripensia.

Sub comanda lui Petruescu au mai sosit în această perioadă: Sokovic, Coulibaly şi Mihai Ene. O achiziţie recentă la „Ripi” s-a înregistrat şi în cadrul Academiei, acolo unde a fost adus ca antrenor pentru generaţia 2008 Alexandru Vlăduţi, fost divizionar A cu Pandurii.

Ripensia a început sezonul cu o victorie şi trei eşecuri, ultima în derby-ul cu ASU Poli (scor 0-2) şi ocupă penultima poziţie în Liga 2, cu doar 3 puncte. În etapa următoare, sâmbătă, de la ora 11, roş-galbenii dau piept acasă cu Gloria Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.