Ripensia a făcut un transfer imediat după eşecul usturător de la Severin....

Ripensia a făcut un transfer imediat după eşecul usturător de la Severin. Roş-galbenii au luat încă un jucător basarabean

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ripensiatimisoara.ro

Ripensia Timişoara a cedat la scor în prima partidă oficială din noul sezon. După un 1-4 dur cu FC U Craiova, astăzi, roş-galbenii au anunţat o nouă mutare. E vorba de internaţionalul moldovean Radu Rogac, cu care Cosmin Petruescu a vrut să lucreze şi la ASU Poli.

„Ripi” şi-a adus o nouă intărire pentru faza defensivă in această toamnă. Fundaşul central Radu Rogac (25 ani), care măsoară 1,90 metri şi care poate evolua de asemenea şi ca fundaş lateral are două selecții la naționala de seniori a Republicii Moldova, precum și 21 de selecții la reprezentativa de tineret a acestei țări. In iarna lui 2019 el a fost aproape de a imbrăca tricoul concitadinei ASU Politehnica, dar o problemă cu actele au stopat apariţiile sale oficiale la alb-violeţi. Atunci, antrenorul său ar fi fost tot Cosmin Petruescu.

De-a lungul carierei, Rogac a jucat la Zaria Bălți, FC Ungheni, Petroclub Hîncești și Dinamo Auto Tiraspol (care e ultima sa echipă), în campionatul Moldovei. De asemenea, el a mai fost legitimat la Dinamo Samarqand (Uzbekistan) și Tarxien Rainbows (Malta). In România, Rogac a fost aproape şi de o mutare la Petrolul in iarna trecută.

”Sunt bucuros că am ajuns la Ripensia, un nume important al istoriei fotbalului românesc.


Este o provocare mare pentru mine și sper să confirm repede încrederea pe care mi-au oferit-o clubul și antrenorii”, a declarat Radu Rogac.

Pe lângă Rogac, Ripensia i-a mai luat pe Neacşu şi sârbul Lalic pentru acoperirea plecărilor din zona defensivei. Testându-i de asemenea pe Fridrich (ex-Carani) şi Tenlep (CSM Lugoj).

Cosmin Petruescu şi-a păstrat optimismul

In ciuda eşecului cu oltenii, „Conferenţiarul” nu dezarmează. ”Trebuie să recunoaștem că nu este tocmai începutul de campionat la care ne-am așteptat și pe care ni l-am fi dorit. Spun asta chiar dacă am întâlnit un adversar mult mai experimentat decât noi, lucru vizibil în momentele-cheie ale jocului. Cu toate acestea, consider că a fost un joc frumos, cu ritm bun, goluri multe și spectaculoase, dar din păcate ele au fost marcate în poarta noastră. Din punctul meu de vedere, diferența de rezultat este puțin cam mare, raportat la realitatea din teren. Desigur, înfrângerea tot înfrângere rămâne, indiferent de diferența de pe tabelă. Chiar dacă golurile au fost spectaculoase, trebuia să fim mai agresivi în zonele respective și să nu dăm posibilitatea adversarului să șuteze la poartă. Dar, și astfel de partide, cu astfel de momente, fac parte din procesul nostru de maturizare și dezvoltare fotbalistică. Suntem la început de drum, de proiect, încercăm să practicăm un fotbal frumos, ofensiv, cu posesie prelungită începând de la portar și cu pressing avansat. Sunt principii de bază în cadrul echipei de la care încercăm să nu ne abatem, indiferent de locul de disputare a meciurilor sau de adversari. Însă pentru toate acestea este nevoie de timp, de răbdare din partea tuturor celor implicați în activitatea fotbalistică de la Ripensia. Urmează o altă partidă dificilă, la Petrolul, contra unei alte formații implicate în lupta pentru promovare. În scurtul timp avut la dispoziție, trebuie să încercăm să remediem din naivitățile defensive”, a declarat Petruescu pentru site-ul oficial al lui „Ripi”.

Următorul joc al roş-galbenilor va fi la Ploieşti, marţea viitoare, de la ora 19.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.