Robu de la minus, Fritz de la zero

Robu de la minus, Fritz de la zero

4
DISTRIBUIȚI

Pe mine, ca microbist, Nicolae Robu m-a pierdut chiar când și-a început primul mandat. După colapsul echipei de fotbal alb-violete, oricum s-ar fi numit ea atunci, a dat cu tifla suporterilor care-i propuneau o reconstrucție de la rădăcină, plecând din Liga a 5-a cu echipa Universității Politehnica, și folosirea resurselor astfel economisite pentru construirea unui nou stadion. Proaspătul, pe atunci, primar a considerat că varianta ideală ar fi mutarea ACS Recaș (apropo, echipă mai veche decât Poli), la Timișoara. Acei suporteri care n-au fost de acord s-a „mutat” pe arena Știința, au strâns din dinți și au construit, cu bani puțini, cu multă muncă voluntară și fără sprijin de la autorități o echipă Politehnica ajunsă până în Liga 2.


Între timp, ACS Poli-ul ctitorit de Nicolae Robu a capotat și se zbate în subsolul clasamentului din Liga a 3-a. Acest singur exemplu ilustrează perfect modul în care de acum fostul primar a înțeles să conducă orașul.

Această mică (pentru unii, dar mare pentru microbiști) picătură a contribuit la erodarea imaginii pe care a încercat să și-o creeze Robu în cei opt ani în funcție. Iar după un prim mandat câștigat pe valul USL și un al doilea din inerție, apariția unui contracandidat cu priză la public i-a fost fatală.

Pentru mine, Nicolae Robu a plecat de la minus. Dominic Fritz pleacă de la zero. Totul e să nu se înconjoare cu oameni care îi spun doar ce vrea să audă. Aceasta a fost greșeala pe care a făcut-o Nicolae Robu, și online, și în viața reală. Și-a „cernut” anturajul până n-a mai rămas nimeni lângă el să-i spună când greșește.

PS: Nicolae Robu spunea aseară că, după ce va câștiga, va vorbi despre gustul amar pe care i l-a lăsat această campanie. Campanie în care gustul amar m-aș fi așteptat să apară de partea cealaltă, după ce unele trompete liberale au atacat principalul contracandidat cu „acuzații” fără noimă. Că e neamț (vai ce defect incomensurabil), că a fost șomer în ultimii 10 ani (nu, n-a fost) sau că e întreținut de prietena lui româncă (vezi punctul anterior, și nici nu e româncă). Timișoara avea nevoie de un suflu nou, iar PNL Timiș de asemenea. Se pare că amândouă entitățile își văd dorința împlinită.

4 COMENTARII

  1. Adica daca ati fi jucat d-voastra la ”ACS Poli-ul ctitorit de Nicolae Robu” si ati fi dat goluri suficiente si s-ar fi schimbat ”automat modul în care fostul primar a înțeles să conducă orașul”? Adica trebuia sa dea goluri fostul primar? Hm! 🙂 ”Hotomanul” Fritz al startului campaniei electorale are probleme oculare, ca nu vede ca cetatenii Timisoarei au un oras european? ”Narcisitul” El Salvator Dominic Fritz a venit sa ne europenizeze. 🙂 Hm! Si suparat sa fii, cum poti sa votezi asa ceva? 🙂

  2. Sunt perfect de acord si pentru mine dl. Robu a pornit de la minus infinit deoarece a fost unul din cei care si-au pus semnatura pe hartia prin care echipa mea de suflet i-a fost data lui Zambon (si acum ma trec fiori). Da, e un lucru important pentru ca daca nu esti in stare sa manageriezi un club, cum s-o faci cu un oras.
    Dominic reprezinta o sansa ca Timisoara sa redevina ceea ce a fost demult, sper doar sa isi dea seama ce reprezinta asta. Si daca era romanca era rau? Politicienii ar trebui sa-si dea seama ca daca nu ataca programul ci omul vor avea parte de un efect de boomerang pentru ca electoratul s-a schimbat si respect tineretului care pare mult mai responsabil.

  3. Va contraziceti singura. Insasi comentariul dvs. si atitudinea dvs in general, ca sa nu mai spun de limbaj, dovedesc limpede ca lumina zilei ca NU avem un oras european. Si ca da, e nevoie ca Dominic Fritz sa ne europenizeze.
    Intr-un oras european, persoanelor cu atitudinea dvs. le-ar fi fost rusine sa apara in public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.