Spectacole pentru cei mari și cei mici, la Arad, în septembrie

Spectacole pentru cei mari și cei mici, la Arad, în septembrie

0
DISTRIBUIȚI

 

Vremea frumoasă anunțată pentru luna septembrie le va permite iubitorilor de teatru din vestul țării, mici și mari, să se mai bucure de multe spectacole care le vor oferi o binemeritată destindere.

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad continuă proiectul „Grădina cu teatru”, cu spectacole în aer liber la prețuri modice – 15 lei un bilet întreg, 10 lei pentru studenți și pensionari și 5 lei pentru elevi – la reprezentațiile care au loc la teatrul de vară al Centrului Cultural Județean de pe strada George Barițiu, de la ora 20,00, cu măsurile de precauție impuse. Biletele pot fi procurate prin rezervare telefonică, la nr. 0744.475.147, de luni până vineri, între orele 10.00 și 16.00, sâmbătă între orele 10.00 și 12.00 iar în ziua reprezentației, între orele 18.00 și 20.00, la centrul cultural, în limita locuirlor disponibile.

Primul spectacol al lunii este „Ai mei erau super”, un scenariu colectiv bazat pe întâmplări reale ale actorilor trupei, în data de 2 septembrie, iar în 5 și 6  septembrie va avea loc spectacolul „Totul despre femei” de Miro Gavran. În cea de-a doua săptămână a lunii, în 9 septembrie, este programat spectacolul „Gunoierul” de Mimi Brănescu, în 12 septembrie  „Toamna în poezie”  – un recital susținut de actorii Oltea Blaga, Zoltan Lovas, Dorina Darie-Peter, Adriana Ghiniță, Liliana Balica, Oana Kun, Carmen Butariu și Maria Parfeni, iar în 13 septembrie, o nouă reprezentație cu spectacolul ”Ai mei erau super”. Programul în aer liber al teatrului continuă cu spectacolul „Cerere în căsătorie” după A.P. Cehov, în 19 septembrie, iar în 23 septembrie actorii teatrului și cei ai trupei de marionete vor prezenta exerciții de improvizație teatrală și impro cabaret. Luna se va încheia cu  un one man show cu Zoltan Lovas, „Apropo, ați chemat pompierii?”, o adaptare după „Telegrama” lui Aldo Nicolaj, care va fi jucat în 26 septembrie, iar în ziua următoare, un one woman show cu Angela Petrean Varjasi, „Giulia/Singură acasă”, o adaptare după Dario Fo și Franca Rame.

Și trupa de marionete din Arad – singura din țară alături de cea a teatrului bucureștean „Țăndărică” –  îi așteaptă pe cei mici în curtea sălii Teatrului de Marionete de pe strada Episcopiei, cu mai multe spectacole în care sunt puse în scenă îndrăgite basme și o povestire de Ion Creangă.


În 6 și 27 septembrie va avea loc spectacolul „Prostia omenească”, la care sunt așteptați copiii cu vârsta de peste șase ani, iar în 13 și 20 septembrie, două spectacole cu poveștile „Punguța cu doi bani” și „Capra cu trei iezi”. Biletele se pot cumpăra prin rezervare telefonică la nr. 0746.673.691, de marți până vineri, între orele 10.00 și 14.00, acestea putând fi ridicate în ziua reprezentației de la caserie, până la ora 10.45. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolele se anulează.

În cea de-a doua jumătate a lunii septembrie, tot la Arad va avea loc și cea de-a VII-a ediție a  Festivalului de Film Documentar fArad, la cinematografele Arta și Grădiște.

Surse foto: teatrulclasic.ro, aradevents.ro, trupademarionete.ro, aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.