STPT primește subvenții pentru persoane decedate încă din 2015. Primăria Timișoara a...

STPT primește subvenții pentru persoane decedate încă din 2015. Primăria Timișoara a decontat din bani publici excursii ale pensionarilor la Suceava sau ale studenților de la Calculatoare la Mehadia

2
DISTRIBUIȚI

Curtea de Conturi a descoperit, în urma controlului efectuat anul acesta la Primăria Timișoara, că administrația Nicolae Robu a plătit subvenții către STPT încălcând prevederile legale. Auditorii au analizat luna noiembrie a anului trecut și au stabilit că în luna respectivă s-au decontat de către municipalitate subvenții de 6.074.713,50 lei. Conform protocolului de acordare a subvențiilor, în cazul curselor speciale cu vehicule pentru transport marfă sau persoane, STPT  le asigură pentru acțiunile la care Primăria Timișoara sau operatorul de transport sunt coparticipante sau pentru evenimente de interes public.

În urma verificărilor efectuate în luna respectivă, Curtea de Conturi a stabilit că Primăria Timișoara a decontat costurile pentru o cursă specială realizată la solicitarea Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice Timișoara pe traseul Timișoara – Vârșeț – Stara Palanka – și retur; pentru cursa de persoane realizată la cererea Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare – solicitarea asigurării transportului ocazional de persoane pe traseul Timișoara – Mehadia (județul Caraș Severin) –  și retur în perioada de 08.11.2019 – 10.11.2019. O altă ”cursă ocazională”, realizată cu  mijloacele de transport persoane ale STPT, a fost efectuată la solicitare Uniunii Generalw a Pensionarilor – Filiala Județeană Timiș pe traseul Timișoara – Arad – Oradea – Cluj – Bistrița – Vatra Dornei – Rădăuți – Arbore – Soloca – Suceava – Alba Iulia – Sebeș – Deva – și retur, în timp ce pentru Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” s-a asigurat transportul pe traseul Timișoara – Lugoj – Timișoara. – Asociația Societatea Bănățeană pentru păstrarea tradițiilor Maghiare „Pro Folk”a avut asigurat, în perioada 15-17 noiembrie 2019, transportul pe traseul Timișoara – Periș (județul Mureș) și retur, iar Liceul Bela Bartok pentru o cursă ocazională pe ruta Timișoara – Arad și retur.  De asemenea, pentru Asociația Clubul de Dans Sportiv SPOPTIM DANCE s-a asigurat transportul ocazional de persoane în Timișoara în data de 22- 25 noiembrie 2019.

”Din modul în care s-a procedat la acceptarea la plată și decontarea sumelor alocate reprezentând compensații acordate operatorului de transport se constată că nu s-au avut în vedere aceste aspecte.


Pe de altă parte se constată că parte din activitățile pentru care s-au acordat facilități solicitanților nu se încadrează în această categorie dar pot fi de natura cheltuielilor alocate, organizate și aprobate de consiliul local al Municipiului Timișoara în cadrul capitolului 67.02 Cultură recreere și religie”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Au fost descoperite probleme și în modul în care s-au acordat subvențiile pentru diversele categorii pentru care Consiliul Local Timișoara a decis să le acorde. Verificările au stabilit că s-au acordat subvenții duble pentru persoane pentru care erau încadrate în două categorii simultan. De asemenea, s-a descoperit că erau plătite subvenții pentru sute persoane care erau decedate încă din 2015 și până în 2019. ”Concluzionăm faptul că în exercitarea controlului financiar preventiv asupra operațiunilor de derulare și decontare a subvențiilor pentru diferențe de preț la transport acordate operatorului STPT nu s-au efectuat verificări cu privire la realitatea sumelor și exactitatea sumelor solicitate sub forma compensației la transportul public efectuat”, se arată în raportul Curții de Conturi.

 

2 COMENTARII

    • SUBVENȚII PENTRU PERSOANE DECEDATE? Pentru PRIMĂRIA TIMIȘOARA nu există nici o limită în ceea ce privește hoția, incompetența și prostia. Dar nu le face nimeni nimic. O explicație posibilă ar fi că din atâta furat au de unde să îi cumpere pe toți.
      Bravo candidatului la Primărie SERDEAN care a demascat hoția cu salubritatea. Dacă toți candidații ar face măcar atât, Timișoara ar fi mult mai prosperă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.