Străzi asfaltate în câmp de primarul PNL din Moșnița Nouă pe lângă...

Străzi asfaltate în câmp de primarul PNL din Moșnița Nouă pe lângă terenurile colegului său de partid, secretarul comisiei de urbanism. Ce spune Proteasa despre proiectele în care este acuzat că și-a urmărit interesele personale

1
DISTRIBUIȚI

Dezvăluiri bombă făcute, astăzi, pe pagina sa de Facebook, de candidatul independent la funcția de primar al comunei Moșnița Nouă, Gerald Simonis. Acesta l-a acuzat pe consilierul local PNL Alexandru Proteasa, care este asociat în două firme de imobiliare, secretarul comisiei de urbanism și candidat la funcția de consilier județean, de faptul că împreună cu primarul Florin Bucur, colegul său de partid, au decis investițiile din comună în funcție de interesele imobiliare ale liberalului. Proteasa este asociat/administrator în firmele de imobiliare Moșnița Imobiliare SRL și Alex Real Estate 2016 SRL și este unul dintre oamenii de bază în campania lui Alin Nica pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

”Ați văzut cu toții cum a ”înflorit” asfaltul pe câmp, pe niște străzi care nu există decât pe hârtie, acolo nefiind acum ridicată nicio casă, pe străzile Andrada și Adriana. Asta în condițiile în care alte străzi învecinate, precum strada Monica sau strada Florentina sunt populate în proporție de 90% și locuitorii de aici trebuie să meargă în continuare pe drum de piatră. (…) ”Întâmplător”, firma Moșnița Imobiliare SRL este cea care a avut exclusivitate și a intermediat vânzările terenurilor din PUZ-ul care acum este înconjurat prin câmp de centura de străzi care urmează sa fie asfaltate. Nu este un secret că valoarea parcelelor creşte în momentul în care există deja utilități. (…)  Unul dintre drumurile care urmează să fie asfaltate trece exact prin fața terenului de 820 metri pătrați din CF 422946 si a terenului de 745 metri pătrați din CF 422947, teren intravilan pentru funcțiuni complementare, după cum a fost aprobat în PUZ. Proprietara terenurilor respective, conform extraselor CF, este firma Alex Real Estate 2016 SRL, mai exact consilierul Proteasa pe persoană juridică”, a scris Simonis.

Aceasta nu este singura afacere profitabilă pentru Proteasa care ”în februarie 2020 a întocmit un referat prin care a propus și s-a aprobat apoi în Consiliul Local o strategie de amenajare a centrului localității Moșnița Veche pentru modernizarea clădirilor, străzilor, iluminat public, spații verzi, coșuri de gunoi.


Absolut normal și de aplaudat, chiar dacă lucrurile acestea ar fi trebuit să se întâmple de mult. Însă din nou surpriză: demersul consilierului Proteasa ascunde de fapt interesul investitorului Proteasa. Asta pentru că firma sa, Alex Real Estate 2016 SRL (deja v-ați obișnuit cu ea) cumpără jumătate din cei 2.000 de metri pătrați ai terenurilor din Cărțile Funciare 420630 și 420631. Cine se va bucura de creșterea valorii terenului în urma proiectului de modernizare propus de consilierul Proteasa? Desigur, omul de afaceri Proteasa. Binențeles, pentru că #sepoate orice în comuna noastră”.

Gerald Simonis l-a acuzat pe Alexandru Proteasa de faptul că în calitate de consilier local este cel care supraveghează modul de realizare a PUG-ului comunei Moșnița Nouă. ”Un conflict de interese evident pe care nimeni nu vrea să-l vadă, deși este scandalos și sfidător, în condițiile în care Proteasa este acționar în cele două firme care se ocupă de imobiliare. Pentru că, în actuala administrație a comunei, orice #sepoate. Atunci când este vorba de interesele şi buzunarele lor”, a susținut candidatul la funcția de primar.

Liberalul Alexandru Proteasa nu a negat informațiile publicate de Gerald Simonis și a explicat că ”există un proiect prin care primarul Bucur vrea să asfalteze 20 kilometri de străzi. Două parcele sunt aproape de unde va trece drumul. Sunt mii de parcele. Într-adevăr , firma noastră se ocupă de introducerea utilităților și de vânzarea parcelelor pentru dezvoltatorul privat care a realizat respectivul PUZ și unde vor fi 60 de locuri de casă. Se vor asfalta și alte străzi care sunt locuite. Aceste străzi prin câmp care sunt propuse sunt un fel de drum ocolitor care face legătura între Moșnița Nouă și Urseni. Legat de conflictul de interese de care mă acuză domnul Simonis, a făcut plângere la ANI și știe că nu este nicio problemă din punct de vedere legal. Am făcut acea propunere pentru centrul localității Moșnița Veche pentru a avea o coerență urbanistică, privind fațadele, străzile. Într-adevăr, am cumpărat cu un investitot austriac două terenuir în zona respectivă, dar asta nu are nicio treabă cu coșurile de gunoi, cu străzile care trebuie amenajate. În 2016 -2017 am fost într-adevăr cel care am supravegheat realizarea PUG-ului, dar m-am retras anul următor pentru că nu-mi plăcea viteza cu care se mișcau lucrurile. În plus, în comisia de urbanism erau persoane care nu știau nimic despre urbanism”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.