Teatrul german din Timișoara redeschide sala de spectacole. Ce piese puteți vedea

Teatrul german din Timișoara redeschide sala de spectacole. Ce piese puteți vedea

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul german din Timișoara redeschide sala de spectacole în ultima decadă a acestei luni și  începe noua stagiune cu reluarea a două spectacole care vor avea loc în conformitate cu regulile de distanțare impuse de pandemie.

Primul spectacol, „Jurnal de România. Timișoara”, regizat de Carmen Lidia Vidu, va avea loc în 24 septembrie, de la ora 19.30. Spectacolul este un proiect multidisciplinar care reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor, al căror rol este acela de a desluși căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii săi și administrația locală ne modelează și ne transformă, de la nostalgia primelor amintiri până la realitatea imediată. Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe experiențele de viață ale actrițelor, fie că vorbim despre momente de fericire sau durere, despre succes sau eșec, despre traume și depresie, despre înstrăinare și regăsire.

În aceeași zi, spectacolul de dans contemporan „Connecting Pleasures”, care se află în turneu prin mai multe orașe din vestul țării și va avea reprezentații și la Timișoara, va fi trnasmis online, pe pagina de facebook, de teatrul german, de la ora 19.30.

În data de 28 septembrie va fi jucat spectacolul „În umbra uitării”, scris și regizat de Simona Vintilă.


E o piesă cu caracter autobiografic, în care sunt făcute dezvăluiri dureroase despre dragoste și suferință, boală și declin, dezrădăcinare, neputință și întreaga durere pe care o aduce o boală neiertătoare în viața unei familii moderne, destrămată de ocupațiile fiecăruia. Doar mama, rămasă singură și copleșită de treburile casnice, trebuie să înfrunte și boala, care va îndurera întreaga familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.