Timișoara rocks: formația 8LightMinutes susține un nou concert „acasă“

Timișoara rocks: formația 8LightMinutes susține un nou concert „acasă“

0
DISTRIBUIȚI
8LightMinutes va susține un concert la Cinema Arta din Timișoara

Formația timișoreană 8LightMinutes va susține un concert „acasă“ joi 17 septembrie la cinematograful Arta, de la ora 19, evenimente în cadrul căruia melomanii vor putea asculta compozițiile trupei care s-a format sub conducerea lui Zsolt Szabo.

Trupa a luat naștere sub titulatura de Funky Hats și a susținut o serie de evenimente care au avut „priză“ la public, iar anul trecut și-a schimbat numele în 8 Light Minutes. În prezent, din trupă fac parte: István Tóth chitară solo, Abigél Szabó voce, Márk Kelemen percuție, Dávid König chitară bas, respectiv Zsuzsi Fodor voce, chitară ritm.

De-a lungul ultimilor ani, trupa a evoluat pe scena mare a Zilelor Culturii Maghiare din Timișoara, dar și-au putut etala talentul la alte manifestări, reprezentând orașul nostru în cadrul festivalului VIBE care a avut loc la Târgu Mureș, unde tinerele talente au lăsat o impresie cât se poate de pozitivă în rândul spectatorilor.


La sfârșitul lunii martie 2018, tănăra formație de la Şcoala de Muzică şi Arte Artsoma, formată din cursanţi înscrişi în programul „Kids In A Band“ a susținut un recital în deschiderea concertului Vița de Vie care a avut loc în Reflektor Venue. Un alt recital memorabil al tinerilor de la 8LightMinutes a avut loc în clubul Capcana, în deschiderea concertului formației americane Crazy Town.

În cursul acestui an formația a lansat melodia Ébredj fel („Trezește-te“), mixată și înregistrată de către Lukinich Attila, în studioul timișorean DSpro. La sfârșitul lunii august, formația a susținut un recital în cadrul festivalului Izolart iar zilele trecute a concertat în cadrul celei de-a optaa ediții a festivalului Siculus desfășurat la Odorheiu Secuiesc. La acest eveniment 8LightMinutes a obținut un premiu special din partea juriului care a fost format din André Ferenc (poet, slammer, redactor al revistei clujene Helikon), Boros Zoltán (fondator festival ), Balázs Imre József (poet, critic literar, redactor al revistei Korunk), Fülöp Loránd ( membru al formației 4S Street), Koszorús Krisztina (membru al formației Koszika & The HotShots), Orosz Pál Levente (redactor radio, membru al formației Transilvanium), Virányi Attila (formația Metropol) și Zilahi Csaba (redactor muzical al Radio Cluj-Napoca, emisiunea în limba maghiară).

Intrarea la concertul 8LightMinutes din Timișoara este gratuită, iar evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor de protecție și ținând cont de reglementările de distanțare socială în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.