Rugby-ul face cinste Timişoarei şi în pandemie. SCM va juca finala SuperLigii...

Rugby-ul face cinste Timişoarei şi în pandemie. SCM va juca finala SuperLigii după ce a trecut şi de Steaua

0
DISTRIBUIȚI
Foto: super-liga.ro

Pe iubitorii sportului cu balonul oval de pe Bega îi aşteaptă o nouă finală „clasică”. SCM Rugby Timişoara s-a impus ieri la limită în faţa Stelei Bucureşti, scor 21-20, în semifinalele naţionale şi o va înfrunta în ultimul act pe rivala CSM Ştiinţa Baia Mare.

Bănăţenii au avut o misiune dificilă – să bată Steaua pe terenul ei. Shennan a deschis scorul incă din primele minute, Melinte a transformat şi timişorenii au condus devreme cu 7-0.


Acelaşi Melinte a dus apoi scorul la 10-0 inainte ca roş-albaştrii să reducă din diferenţă, prin Vlaicu, in două rânduri, din penalităţi. La pauză scorul a fost 15-6 pentru SCM după ce Shennan a recidivat, fără transformare de această dată.

La reluare jocul a devenit mult mai strâns. Asta după ce Maliepo a fost trimis temporar in afara jocului. Bucureştenii au beneficiat şi de un eseu de penalizare, care a strâns tabela la 13-15. Manumua a ratat o lovitură de pedeapsă, lucru pe care nu l-a făcut insă Vl. Popa. Steaua a şi preluat in premieră conducerea pe tabelă prin incercarea lui Doroftei, transformată de Vlaicu (20-18). Dar Tevita Manumua a avut totuşi ultimul cuvânt, cu o penalitate convertită pentru 21-20 final.

Bănăţenii rămân astfel o forţă in SuperLigă şi după transformările din primăvară-vară, antrenorul Valentin Calafeteanu e neinvins iar in ultimul act SCM Rugby Timişoara dă piept cu Baia Mare, care a trecut in semifinale de Dinamo.

SCM Timişoara: Simionescu, Melinte, Shennan, Maliepo, Manumua, Rupanu, Hinckley, Strătilă, D. Lazăr, Mureşan, Popârlan, Neculau. Rezerve: Sabău, Militaru, Sikote, Sirbu, Altinok, Pandichi, Popa, Fercu. Antrenor: Vali Calafeteanu.

Finala SuperLigii, Timişoara vs. Baia Mare, va avea loc sâmbătă, 12 septembrie, la Brașov, de la ora 15.30, în direct pe TVR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.