Titu Bojin a semnat un contract-angajament cu cetăţenii, în direct la PRESSALERT...

Titu Bojin a semnat un contract-angajament cu cetăţenii, în direct la PRESSALERT LIVE: „Lupt pentru fiecare sat din județul Timiș”

0
DISTRIBUIȚI

Titu Bojin vrea un mandat nou în fruntea judeţului Timiş, în care să-şi pună în valoare experienţa acumulată. Candidatul ALDE la funcţia de preşedinte CJT şi-a întărit vorbele printr-un document semnat la PRESSALERT LIVE prin care îşi asumă proiecte concrete pentru mediul rural. O promisiune scrisă negru pe alb e ca toate şcolile din judeţ să aibă apă curentă și canalizare.

Titu Bojin, care a mai avut un mandat de şef la CJ Timiş în perioada 2012-16 susţine că se va concentra, imediat după ce va fi ales, pe două domenii majore: sănătatea şi educaţia. „Aşa cum se vede de vreo şase luni de zile. Suntem într-o situaţie aşa de delicată din punct de vedere al sănătăţii, că trebuie să fii orb să te duci spre funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean şi să nu pui în prim plan cele două obiective, chiar dacă mai sunt şi celelalate. Sănătatea, în primul rând şi educaţia, în al doilea. Sigur că discutăm de infrastructură, sigur discutăm de satul românesc, pe care trebuie să-l aducem la un anumit nivel. Sigur discutăm despre IMM-uri, e obligatoriu să începem să le întărim, să le sprijinim, să nu mai dăm doar pe hârtie programe penrtu IMM-uri şi ele sunt blocate şi de un an de zile tot discutăm şi până la urmă nu au mai ajuns banii să le ajutăm. Sănătatea va trebui să fie prioritară. Şi sunt două axe clar. 1. Va trebui să finalizăm lucrările pentru Spitalul Judeţean, asta presupunând că va trebui să terminăm Maternitatea care nu e începută… noi tot semnăm, important e să fie finalizate. Trebuie făcută obligatoriu clinica sau Spitalul de Psihiatrie, e incredibil la Văcărescu, trebuie să vedeţi despre ce e vorba acolo. Asta e una, introducerea obligatoriu în proiectul judeţuluI Timiş, chiar cu bani plecaţi din fondurile Timişoarei şi Timişului pentru Spitalul Regional, nu mai putem aştepta promisiun de la guvernare… A doua axă sau punct de bază pentru sănătate, obligatoriu din a doua zi când voi fi preşedinte, voi stabili zile de lucru şi activitate cu tot ce înseamnă DSP-uri, Casa de asigurări, tot ce înseamnă sănătatea în Timiş pentru zona rurală.


Pentru centrele de permanenţă pe care trebuie să le facem în şcoli, în fiecare localitate…”, a declarat Titu Bojin la PRESSALERT LIVE.

Infrastructura din localităţile urbane şi periurbane reprezintă o altă prioritate pentru candidatul ALDE: „Unii se gândesc doar la drumuri, infrastructura presupune şcoli, grădiniţe, de la apă şi canal, aducerea condiţiilor spre nivelul oraşului… Pe de o parte, pe de alta, sprijinirea tinerilor, IMM-urilor, să putem forma firme şi să reluăm activitatea, chiar şi agricolă, care e în impas total în Timiş, judeţ bogat, dar în alte judeţe… cum ne putem ţine tinerii acasă?!”.

Titu Bojin şi-a asumat de asemenea în studiou on.set să semneze un contract-angajament cu cetăţenii prin care-şi asumă anumite obiective clare pe care să le respecte. „Aş fi vrut să-i văd pe fiecare din ceilalţi 11 candidaţi cu un astfel de contract înainte de campanie… Mă îndoiesc că până astăzi a venit cineva să semneze în campania asta un angajament, în afară de poveşti şi autoblitz-uri, autoevalurăi, nu am văzut nimic…”, a concluzionat Bojin.

Iată mai jos conţinutul documentului:

„Contract-angajament

Dragi timișeni,

Mă angajez în fața dumneavoastră ca în următorii patru ani să lupt pentru fiecare sat din județul Timiș astfel încât să nu mai avem școli fără apă curentă și canalizare și nici drumuri de pământ. Este contractul meu cu dumneavoastră, iar, dacă voi fi ales în funcția de președinte al Consiliului Județean, timp de patru ani obiectivul meu va fi aducerea satului timișean la nivel european. Banatul trebuie să intre într-o dinamică nouă de dezvoltare, iar Timișul poate reprezenta motorul modernizării.

În ultima perioadă s-au dezvoltat unele zone urbane și periurbane, însă e nevoie să ridicăm standardul de viață al cetățenilor din fiecare comună, sat. Localitățile din jurul Timișoarei și Lugojului au cunoscut o dezvoltare relativ accelerată, ceea ce este salutar, însă nu suficient. Avem zeci de mii de oameni care locuiesc în mediul rural, pentru care e nevoie de o strategie de dezvoltare și modernizare.

Am experiența necesară pentru a moderniza total Timișul. Mi-am pus semnătura pe proiecte majore în acest județ: modernizarea Spitalului Județean Timișoara, pista de biciclete spre Serbia de pe malul Begăi, reabilitarea Nodului Hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, asfaltarea a peste 450 de kilometri de drumuri județene și multe altele.

Candidez din partea ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Mă găsiți pe poziția numărul 2, pe listele electorale.

Cu respect,

Titu Bojin”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.