Zilele Filmului Maghiar, cu proiecții gratuite, la Timișoara

Zilele Filmului Maghiar, cu proiecții gratuite, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
„Tovarășul Draculici”

Asociația Filmtett din Cluj-Napoca și teatrul maghiar „Csiky Gergely” organizează în zilele de 18 și 19 septembrie cea de-a XX-a ediție a Zilelor Filmului Maghiar la Timișoara, care se va desfășura în curtea fostului cinematograf Arta.

În 18 septembrie, de la ora 19,30, va fi difuzat scurtmetrajul „Düne”, urmat de filmul „Akik maradtak” (Cei care au rămas), povestea unui supraviețuitor al Holocaustului dar și urmările ocupației sovietice în Ungaria. Programul celei de-a doua zile va începe la aceeași oră, cu scurtmetrajul „Pá kis panelom!” (Pa, dragul meu bloc!), iar în continuarea acestuia, filmul „Drakulics elvtárs” (Tovarășul Draculici), în care protagonistul principal este un participant la revoluția cubaneză care revine în țara sa, în anii ʹ70, cu prilejul unei campanii de donare de sânge și intră în atenția serviciului de contraspionaj.


Toate filmele sunt subtitrate în limba română.

Pe site-ul www.zilelefilmuluimaghiar.ro, între 18 și 20 septembrie, pot fi vizionate gratuit filmele „Déva” (18 septembrie), „Foglyok” (Prizonierii – 19 septembrie) și „Akik maradtak” (Cei care au rămas – 20 septembrie), între ora 20.00 și mizeul nopții.

Intrarea este liberă, pe baza rezervării la casa de bilete a teatrului, la ticket@tm-t.ro sau la nr. tel. 0752.111.803. În caz de timp nefavorabil, proiecțiile vor fi reprogramate.

„Akik maradtak”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.