Zeci de angajați ai Spitalului Județean din Timișoara, testați pozitiv la coronavirus....

Zeci de angajați ai Spitalului Județean din Timișoara, testați pozitiv la coronavirus. Raul Pătrașcu: „Acest lucru reflectă ceea ce se întâmplă în comunitate”

0
DISTRIBUIȚI

La Spitalul Județean din Timișoara se testează masiv atât pacienții (la internare și apoi la interval de 3-5 zile) cât și personalul (secții întregi, periodic sau prin sondaj) încă din luna mai. Prin această metodă, zilele acestea s-au descoperit aproximativ 60 de cazuri din rândul personalului medical, toate asimptomatice, a anunțat managerul instituției, Raul Pătrașcu.

„Acest lucru reflectă ceea ce se întâmplă în comunitate. Astăzi am trecut pragul de 6.000 de cazuri noi pe zi. Faptul că noi testăm mult și descoperim NU e un lucru rău. Ne-am asumat de la început eventuală publicitate negativă. Însă asta ne permite să știm exact care este situația (e o oglindă a ceea ce se întâmplă în comunitate) și să luăm măsuri timpurii.


Din toate aceste secții, niciun pacient nu a ieșit pozitiv. Și îi vom retesta. Drept urmare, concluzia epidemiologică este că procedurile și protocoalele au fost respectate și deci secțiile nu se închid, nu se carantinează și activitatea nu se diminuează. Cei infectați sunt deja în izolare la domiciliu și mare, mare parte dintre ei nu mai fuseseră de 14 zile la serviciu. La fel, mulți au fost surprinși și chiar supărați că nu pot lucra (ceea ce apreciem) pentru că nu știau să fi fost în contact cu vreo persoană pozitivă sau suspectă măcar. Toate aceste informații ne întăresc concluziile că vom continuă să testăm în masă indiferent de cum arată rezultatele, pentru că asta ne permite să luăm măsuri timpurii și să ne asigurăm că mediul din spital este controlat și sigur pentru pacienți și personal. Având în vedere că virusul e peste tot, ne așteptăm că pe viitor să mai găsim cazuri, dar acest lucru ne va permite să funcționăm cât se poate de bine în aceste condiții, spre siguranța tuturor! Rezultatele sunt o oglindă la ceea ce se întâmplă în societate – mediul din spital e controlat, dar virusul e în rest peste tot în comunitate și trebuie să ne protejăm cu toții. Zona Roșie de la Casa Austria e aproape plină: avem astăzi 11 pacienți pe terapie intensivă și 52 de pacienți cu forme medii și severe, mai sunt 4 suspecți pe ATI și 53 de suspecți pe secții – suntem aproape de capacitate, dar facem toate eforturile să oferim îngrijiri tuturor celor care au nevoie”, a transmis dr. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.