Alex Penescu, unul din supraviețuitorii tragediei de la Colectiv, a lansat o...

Alex Penescu, unul din supraviețuitorii tragediei de la Colectiv, a lansat o melodie

0
DISTRIBUIȚI

Alex Penescu, unul din supraviețuitorii tragediei de la Colectiv, a lansat alături de Călin Pop (Celelalte Cuvinte) și Costin Adam (Phoenix) melodia „Suflet Colectiv“.

Compoziția și textul melodiei lansate la cinci ani distanţă de la tragedia de la Colectiv îi aparţin avocatului şi pianistului Alex Penescu. Când s-a decis să vadă concertul de lansare al albumului „Mantras of war” al trupei Goodbye To Gravity, Alex era pianist în orchestra medicilor. Diagnosticul lui a fost de arsuri de gradele III şi IV pe 45% din suprafaţa corpului. A stat în comă mai bine de o lună, iar din spital a plecat cu o mulțime de infecții nosocomiale. Anxietatea, amintirile dureroase, suferinţa dar şi speranţa le-a transpus acum în piesa plină de emoţie „Suflet colectiv”.

Lui Alex Penescu i se alătură la chitară şi voce Călin Pop, solistul formaţiei Celelalte Cuvinte, iar ceilalți colaboratori ai piesei sunt Costin Adam, Flavius Hosu, Dan Albu și Bogdan Vișan.

„Cele întâmplate la Colectiv m-au rupt sufletește.


Nu am fost zile întregi bun de nimic, deprimat. Alex Penescu îmi ceruse prietenia pe facebook alături de mulți alții. M-a abordat și, treptat, prin diverse conversații în timp pe messenger am constatat că este pe lângă instrumentist și un admirator al trupei Celelalte Cuvinte. Aflând prin povești tot pe calea asta  că este și unul dintre cei care au fost la incendiul de la  Colectiv care și în ziua de azi suferă operații de pe urma arsurilor, am fost profund impresionat. Într-o zi i-am scris «Fă-te bine că facem o piesă împreună», fapt care de-abia acum s-a întâmplat și m-a făcut să mă simt un pic mai refăcut deși «o parte din noi a plecat, s-a stins» de atunci, de la acel octombrie în flăcări“, spune Călin Pop, solistul trupei Celelalte Cuvinte, despre colaborarea sa la această piesă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.