Alin Nica: „Mă întristează să văd cum frustrarea și imaturitatea politică minează...

Alin Nica: „Mă întristează să văd cum frustrarea și imaturitatea politică minează o relație de colaborare care ar putea aduce beneficii Timișoarei și întregului județ Timiș”

3
DISTRIBUIȚI

Președintele interimar al PNL Timiș a reacționat după mesajele USR PLUS venite în urma eșecului negocierilor alianței pentru Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș.

„Mă întristează să văd cum frustrarea și imaturitatea politică minează o relație de colaborare care ar putea aduce beneficii Timișoarei și întregului județ Timiș. Deși sunt conștient că majoritatea partenerilor de discuții de la USR PLUS sunt lipsiți de experiență în administrație publică, mărturisesc că a fost o surpriză neplăcută pentru mine să observ că partenerii noștri au abandonat negocierile când am cerut să amânăm cu o săptămână discuția despre funcții”, a transmis Alin Nica. De cealaltă parte, Dominic Fritz a reclamat faptul că liberalii și-au manifestat dorința ca numirile viceprimarilor să fie făcute abia după alegerile parlamentare din decembrie.

„Am considerat că este mai important să semnăm azi protocolul legat de programul comun de guvernare locală, care nu conținea nici o prevedere legată de funcții. Am fost refuzat. Reacția lui Dominic Fritz a fost de părăsire a negocierilor și de acordare a unui ultimatum. Îl apreciez pe Dominic și presupun că are această abordare care nu îl caracterizează sub presiunea colegilor care doresc urgentarea unui protocol de colaborare, astfel încât să obțină cu orice preț numirile dorite”, mai spune mesajul postat de Nica pe pagina sa de Facebook.

Liderul liberalilor timișeni exclude categoric o alianță cu PSD.


„Nefinalizarea temporară a negocierilor între cele două formațiuni nu schimbă deloc hotărârea noastră de a nu face nici un fel de alianță cu PSD. Avem răbdare cu partenerii noștri și sunt convins că rațiunea și interesul oamenilor va prevala. Așa cum am afirmat în repetate rânduri, inclusiv la întâlnirea cu reprezentanții USR PLUS, noi, Partidul Național Liberal, suntem interesați de o colaborare pe termen lung, pe proiecte concrete, în vederea dezvoltării Timișului și a Timișoarei. Împărțirea funcțiilor, numirea urgentă a unor membri, așa cum își dorește partidul pe care l-am considerat ca fiind singura formațiune politică cu care putem avea un dialog corect, bazat pe încredere reciprocă, nu este principalul nostru obiectiv. Da, putem discuta și despre funcțiile de viceprimar și de vicepreședinte, dar nu acestea au fost, în opinia noastră, a celor de la PNL, principalul obiectiv al întâlnirilor. Timișorenii nu au dat un vot pentru ca PNL și USR PLUS, câștigătorii alegerilor locale, să înceapă din primul moment să își împartă funcțiile administrative. Da, e nevoie de o majoritate atât în Consiliul Local Timișoara, cât și în Consiliul Județean Timiș, dar aceasta trebuie să fie una FUNCȚIONALĂ, bazată pe cooperare, înțelegere, lipsa amenințărilor, a atacurilor politice lipsite de bază reală și, mai ales, fără ultimatum-uri”, a scris Alin Nica.

„În ceea ce privește lupta împotriva COVID-19, aceasta reprezintă unul dintre principalele obiective pe care le avem în vedere, dar sunt convins că acțiunile comune nu depind de împărțirea unor funcții. Reiau ce am susținut și în declarația de presă, la Consiliul Județean pot să coordonez toate demersurile, alături de întreaga echipă, chiar și fără vicepreședinți numiți. Am încredere că și Dominic Fritz va face la fel la Primăria Timișoara, deoarece prevenirea răspândirii unui virus nu ține de numirea a doi viceprimari. O problemă atât de importantă, cum este criza sanitară, nu cred că se pasează vicepreședinților sau viceprimarilor, ci trebuie să existe implicare la cel mai înalt nivel. Eu mă voi implica personal în lupta împotriva COVID-19 și cred că și Dominic Fritz trebuie să facă la fel, iar împreună să dăm un semnal puternic populației, de hotărâre și de coordonare în acțiune și mesaj”, este de părere Nica.

„Consider întâlnirea de azi și reacția nervoasă a partenerilor noștri o mișcare de etapă în cadrul unor negocieri ce nădăjduiesc să se finalizeze cu un rezultat pozitiv”, a încheiat noul președinte al CJ Timiș.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.