Alin Nica, vizită la București pentru proiectele sălii polivalente și a stadionului...

Alin Nica, vizită la București pentru proiectele sălii polivalente și a stadionului finanțate de CNI: Ar putea costa mai mult decât cel din Ghencea

0
DISTRIBUIȚI

stadion dan paltinisanu

Președintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat, astăzi, că a efectuat a doua vizită la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru a impulsiona și a împinge înainte proiectele stadionului și al sălii polivalente. Astfel, Nica a precizat că stadionul, care se va afla în patrimoniul CJT, va avea 32.000 de locuri, are studiul de prefezabilitate efectuat și au fost selectate două variante din cele patru propuse de specialiști, care vor merge mai departe în faza de analiză.

„Am solicitat CNI să aibă în vedere proiectanții ca operarea acestui stadion să fie cât mai redusă, adică exploatarea să fie cât mai ieftină.


Valoarea celor patru variante variază între 100 și 140 de milioane de euro, deci o valoare destul de mare, comparabilă și chiar mai mare ca a stadionului Ghencea. Cele două variante alese valorează 104 milioane de euro, 111 milioane de euro, valori estimative. La faza de studiu de fezabilitate se va face o estimare un pic mai exactă, iar la faza de proiect tehnic se va merge pe valoarea exactă. Ceea ce îmi doresc pentru a le folosi la adevărata lor valoare este să găsim un operator care să aducă acolo evenimente de anvergură. Managementul privat este mai eficient decât cel de stat și noi să încasăm doar redevență sau concesiune, cum este în Occident la Allianz Arena sau Ajax Amsterdam. Poate vin firme specializate care sunt interesate de propunerea noastră, deocamdată evident este doar o idee. În 2023 – 2024 s-ar putea să îl avem finalizat. În prima parte a anului viitor putem avea licitația pentru proiectare, iar în perioada următoare voi merge lunar la CNI să mă interesez de stadiul și de evoluția lucrurilor”, a declarat Alin Nica.

Președintele ales al CJT a mai spuse că la sala polivalentă lucrurile sunt puțin mai în urmă, abia în faza de achiziție a studiului de prefezabilitate și de fezabilitate, dar speră ca până la sfârșitul anului să avem și aici proiectantul selectat și poate chiar câteva variante de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.