Alin Popoviciu: „Îl dau în judecată pe Nica dacă mă dă afară...

Alin Popoviciu: „Îl dau în judecată pe Nica dacă mă dă afară din PNL”. Cine conduce de fapt acum filiala Timiș

3
DISTRIBUIȚI

Alin Popoviciu a detaliat, în emisiunea PRESSALERT LIVE, cum au decurs lucrurile în PNL Timiș în timpul campaniei electorale și după aceasta, acuzându-l pe Alin Nica de faptul că ar fi sabotat campania mai multor candidați liberali.

Conform fostului secretar general al PNL Timiș, antipatia lui Alin Nica față de el a început în 2016, când primarul de la Dudeștii Noi a fost învins în cursa pentru candidatura la consiliul județean chiar de Alin Popoviciu.

„E foarte interesant cum domnul Nica îmi spune că eu am probleme de imagine, în condițiile în care în această campanie a fost lipit ca timbrul de scrisoare de mine. Pentru că el habar n-avea, în primul rând că nu cunoaște județul, la un moment dat nici nu mai cunoștea oamenii din partid. N-o să uit niciodată remarca pe care a făcut-o după o lună de campanie, când în mașină, după ce terminasem de vizitat cam toate organizațiile din județ, a spus că ce bine stă partidul în județ, m-a întrebat dacă cred că PNL-ul stă mai bine decât a stat PDL-ul în 2008. I-am spus «Alin, partidul stă mult mai bine decât atunci, eu îți spun că la aceste alegeri locale PNL Timiș nu va avea decât trei sau patru organizații cu unul sau doi consilieri locali, în toate celelalte partidul va avea trei, patru, cinci, vom avea primari, vom putea pune majorități». Domnul Nica văd că se laudă cu realizările, dar n-a avut contribuție la ce s-a întâmplat. Nu l-a nominalizat pe Claudiu Buciu, candidatul de la Lugoj, nu l-a găsit pe Răzvan de la Moravița, nu l-a găsit pe primarul de la Jebel în funcție, pe Petru de la Jamu Mare. Nu a găsit niciunul dintre primarii noi, nu l-a găsit pe niciunul să zică «ăsta l-am adus eu și a câștigat»”, a spus Alin Popoviciu la PRESSALERT LIVE.

„Domnul Nica a fost cel care a sabotat organizații PNL, având înțelegeri care au ieșit la suprafață după alegeri. Noi aveam discuții de campanie, despre șansele pe care le avem de a câștiga anumite primării. După o lună am deschis din nou această discuție, având informații că domnul Nica sabotează în anumite localități campania noastră. Informații le aveam de la candidații noștri. La Dumbrăvița, domnul Drăgoi poate să confirme, pe lângă faptul că întâlnirile domnului Nica cu USR-ul erau foarte dese, el a spus că nu vom câștiga, vom scoate un scor prost la Dumbrăvița, la Giarmata, la Săcălaz, la Giroc. Era interesant, domnul Nica nu avea încredere în niciun candidat din zona periurbană. El știa foarte bine cum stă USR-ul acolo, știa mai puțin bine cum stă PNL-ul. După ce s-au terminat alegerile, primul lucru care se întâmplă în PNL, apare primarul de la Săcălaz, din PMP, iar domnul Nica ne spune la toți că omul e construcția lui, că e liberal din tată-n fiu”, a spus fostul secretar general al filialei liberale.

Acesta a spus că de fapt deciziile în PNL Timiș le ia Dănuț Groza, noul secretar general, și că vor mai apărea dezvăluiri legate de afacerile imobiliare ale lui Alin Nica.


„A fost Robu cu Popoviciu, acum e Nica cu Groza. Oricum Nica depinde ombilical de Dănuț Groza. Să n-aveți senzația că deciziile în partid sunt luate de Nica. Din punct de vedere imobiliar, domnul Nica se consultă cu Raymond de la Becicherecu Mic. O să apară noi informații despre afacerile imobiliare în care este implicat domnul Nica. Vă promit că o să am grijă să aveți și dovezile. O să-i rog pe cei care le cunosc să vină la dumneavoastră. Din punct de vedere imobiliar, domnul Nica are un stăpân, îl cheamă Raymond Rusu, primarul PSD de la Becicherecu Mic. Domnul Nica bineînțeles că a sabotat și organizația de acolo, ca să fie bine pentru domnul Rusu. Politic, domnul Nica n-are nicio treabă, nu ia nicio decizie. Deciziile le ia Dănuț Groza și i-am spus, «o să fie foarte frumos să vezi cum toată lumea vine la tine». O să-l ajut în emisiunea asta, să înțeleagă lumea să nu mai umble pe la Nica să ceară diferite funcții, că Nica nu le dă nimic, pentru că nu poate. Nica merge la Groza, Dănuț este cel care ia deciziile, el hotărăște cine pe ce funcție merge”, a dezvăluit Alin Popoviciu. Tocmai din acest motiv, spune acesta, Alin Nica nu merge la nicio întâlnire oficială fără Dănuț Groza: „Domnul Groza trebuie să știe tot ce se discută, pentru a putea lua deciziile corecte pentru partid”.

Fostul pedelist a explicat că a susținut desemnarea lui Nica drept candidat pentru președinția Consiliului Județean Timiș „să fie armonie” în partid, chiar dacă se aflau pe poziții antagoniste, iar Nicolae Robu a insistat chiar să fie unanimitate. „El nu trecea de BPJ, avea atâția dușmani în partid încât nu-l dorea nimeni. Și am insistat, și eu, și domnul Robu, să fie bine. Și domnul Nica șite lucrul ăsta, și ne-a și mulțumit. Era ca și… era să spun ca un cățeluș, dar nu-mi place să vorbesc așa. Peste tot, până când să fie numit, l-am luat cu noi, l-am dus și la restaurant, stătea cuminte într-un colț, spunea cât de mult îl aprecia pe domnul Robu, că nu-l va contracandida niciodată”, a povestit Popoviciu.

Acesta avertizează că nu va fi ușor de eliminat din partid, intenție declarată în mai multe rânduri de Alin Nica, președintele interimar al filialei. „Eu am fost secretar general, știu bine statutul partidului, e complicat cu datul afară. Iar dacă Nica nu știe, eu de abia aștept să facă pasul ăsta. Noi anii trecuți am mai plătit vreo 15.000 de lei, de două ori, la vreo doi consilieri locali pe care am încercat să-i dăm afară și n-am reușit, deși ne-am pregătit cu toate actele. Când Nica va face asta, o să-l acționez și pe el în judecată, luând în considerare toate lucrurile pe care le-a spus despre mine până în acest moment. Poate dacă domnul Nica n-ar fi spus că Claudiu Buciu este trompeta lui Alin Popoviciu, poate că aș fi tăcut din gură. Dar când mi-am dat seama cât de jos poți să te cobori și să-ți tratezi cel mai important primar din județ în halul ăsta, mi-am dat seama că de fapt omul nu înțelege, iar până să ajungă el la Claudiu Buciu mai e cale lungă”, a mai spus fostul secretar general al PNL Timiș.

3 COMENTARII

  1. Bravo Aline. În sfârșit un bărbat care nu are frica de gașcă de infractori Groza-Nica. DNA si Parchetul va trebui să se autosezizeze la ceea ce a spus Alin. Felicitări pentru curaj!

  2. da-te cu fundu’ de podea si cu capu’ ala ca o aluna de toti peretii cati vrei, poopooviciule, ca nu impresionezi pe nimeni. pana acum ai tacut stiind toate „dezvaluirile” astea, nu-i asa, infractorule? ti-ai adus acum brusc aminte si te-ai gandit sa spui? lingau cocalar ce esti

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.