Aproape 200 de timișeni, amendați pentru că nu purtau masca

Aproape 200 de timișeni, amendați pentru că nu purtau masca

1
DISTRIBUIȚI

Desfășurare de forțe pentru lupta cu coronavirusul. Nu mai puțin de 174 de agenți au verificat, vineri, zone aglomerate, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 181 de societăți comerciale, precum şi 116 de mijloace de transport, dintre care 59 de mijloace de transport în comun.


La razie au luat parte, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș.

Au fost legitimate peste 1.500 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 198 de amenzi, în valoare de aproximativ  24.000 de lei. Dintre acestea, 196 de sancțiuni, în valoare de 23.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare.

„Având în vedere că de sâmbătă s-au impus noi restricții, vă rugăm să conștientizați importanța situației epidemiologice și mai ales efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu coronavirus. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții IPJ Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.