ASU Politehnica merge în Harghita cu gândul la un nou rezultat pozitiv....

ASU Politehnica merge în Harghita cu gândul la un nou rezultat pozitiv. Lotul pregătit de Octavian Benga se mai poate modifica

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica vrea să-şi continue parcursul excelent din acest start de sezon la Miercurea Ciuc, un teren dificil deşi AFK Csikszereda a avut un început ezitant de campionat. Antrenorul Octavian Benga va fi nevoit să facă o modificare între buturi, dar ar putea beneficia şi de serviciile ultimului sosit, dacă spaniolului Jose Casado îi va sosi la timp cartea verde.

ASU Poli e pe 2 după victoria Craiovei de marţi, în timp ce gazdele ocupă doar poziţia a 15-a având însă un meci în minus. „E o deplasare lungă. cu o echipă în care se fac investiţii foarte bune, au condiţii excelente de pregătire. Au un lot numeros, mulţi jucători străini, unii sau cea mai mare parte dintre ei sunt jucători de calitate. Marea majoritate de naţionalitate ungară sau altă naţionalitate. Dar va fi un meci greu, cu o echipă care pierde foarte foarte greu puncte. E o echipă antrenată foarte bine de către un antrenor bun, pe care-l cunosc şi apreciez. Va fi un meci dificil. Chiar dacă prin prisma clasamentului plecăm ca favoriţi, consider că va fi un meci echilibrat şi nu pleacă nicio echipă cu prima şansă. Sperăm ca la finalul jocului să ieşim neînvinşi sau să câştigăm. Ne dorim să câştigăm, fiecare meci pentru noi e o finală. Sunt 20 de meciuri, deci 20 de finale şi e important să scoatem maximum din aceste meciuri”, a declarat Octavian Benga, „principalul” alb-violeţilor.

Tavi Benga nu va mai putea miza între buturi pe Borbei, a cărui mutare în Italia urmează să fie completată curând, iar zilele acestea Murariu a revenit la antrenamentele alb-violeţilor după ce transferul său la Gaz Metan a căzut.


„Nu avem nicio problemă de lot, toţi jucătorii sunt apţi, e un lucru îmbucurător pentru mine, pentru că pot să am de unde alege (…) E posibil orice, mai sunt câteva zile de transferuri. Era mai uşor dacă ne organizam la începutul campionatului. Am reuşit de pe o zi pe alta să ne perfecţionăm”, a adăugat Benga cu referire la posibile noi achiziţii.

Ultimul sosit, Jose Casado, ar putea fi în lot sâmbătă doar dacă îi soseşte la timp cartea verde din Spania. „E un jucător spaniol care mi-a fost propus de cineva, l-am urmărit, l-am analizat, mi-a plăcut. El a mai fost în România la Botoşani, vorbeşte şi limba română, a fost important şi acest aspect pentru acomodarea lui. Am mai lucrat cu jucători spanioli, nu toţi se acomodează. Are şi soţia din Ungaria… E un jucător interesant, poate să aducă un plus de imaginaţie, tehnică, în cadrul lotului. Trebuie să ne luăm măsuri şi pentru lucruri neprevăzute, pentru că sunt multe meciuri de jucat, va fi şi Cupa României şi Doamne fereşte să nu fim loviţi iarăşi de acest virus şi să fie afectaţi unii jucători din cadrul lotului”, a mai spus Benga.

„Meciul de la Miercurea Ciuc cred că este, din punctul meu de vedere, un meci dificil, greu, cum o să fie de altfel toate din acest sezon. Un meci împotriva unei echipe care are în componenţă mulţi jucători străini şi care se apropie foarte mult de fotbalul maghiar. În acest moment cel mai important e să rămânem focusaţi pe ceea ce avem de făcut şi cu siguranţă o să ne întoarcem victorioşi de la Ciuc… E de asemenea important să rămânem modeşti, să ne vedem de treaba noastră, şi să tratăm fiecare joc pe care-l avem cu maximă seriozitate şi o să avem de câştigat. Acum fiecare echipă îşi face planul în funcţie de adversarul pe care-l are”, a precizat Ionuţ Coadă. Mijlocaşul prezent în toate cele cinci partide ale celui mai bun start în B pentru alb-violeţi a adăugat că „sunt de trei ani la echipă, am trecut prin perioade bune, altele mai puţin bune, dar acum trecem prin cea mai bună perioadă de când sunt eu la echipă şi cred că e un lucru îmbucurător pentru toată lumea”.

Partida Csikszereda M. Ciuc – ASU Politehnica Timişoara e programată sâmbătă, de la ora 11. Jocul nu e televizat, dar partida poate fi urmărită live video pe Youtube.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.