ASU Politehnica aşteaptă „întăriri” pentru primul joc acasă după aproape o lună....

ASU Politehnica aşteaptă „întăriri” pentru primul joc acasă după aproape o lună. Octavian Benga: „Schimbările să fie, cât de cât, senior pe senior”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

ASU Politehnica are mâine meci cu nou promovata CSM Slatina, un adversar aparent la îndemână conform configuraţiei clasamentului Ligii 2. „Principalul” timişorenilor, Octavian Benga are însă în continuare bătăi de cap în privinţa formării lotului de meci. E de aşteptat ca o parte dintre jucătorii care au stat în carantină două săptămâni să revină cel puţin pe banca de rezerve, dar, în acelaşi timp au apărut alte indisponibilităţi după succesul dramatic din Cupa României.

ASU Poli a trecut cu bine de două meciuri în care a mizat în teren inclusiv pe puşti născuţi în 2004. După succesele obţinute cu Viitorul Pandurii şi Ghiroda în Cupă, ambele în deplasare, „Băieţii în ghete” au meci acasă, pe „Ştiinţa” după aproape o lună, căci precedentul meci la Timişoara s-a disputat pe 26 septembrie, când elevii lui Tavi Benga au trecut de Ripensia (scor 2-0) în runda a 5-a.

„Într-adevăr, trecem printr-o perioadă foarte dificilă, datorită accidentărilor, a acestui virus Covid, care ne-a izolat o grămadă de jucători şi am pierdut şi numeric şi din punct de vedere al potenţialului fizic, tactic. Am făcut foarte multe schimbări în ultimele două meciuri. Au apărut mulţi jucători noi. S-a văzut că jocul nostru nu a mai fost aşa de coerent şi sigur.


Dar foarte important în aceste două meciuri au fost rezultatele. Cei care au intrat şi-au făcut datoria şi trebuie felicitaţi. Urmează un joc dificil, al treilea în şapte zile, cu cei de la Slatina. Cu siguranţă vom da totul pe teren. Sperăm să găsim soluţii, pentru că e foarte greu de găsit. Dar întotdeauna, chiar dacă ne-a fost greu, în orice condiţii ne-am ridicat la un nivel şi tuturor adversarilor le-a fost greu să joace contra noastră”, a declarat Octavian Benga.

Tehnicianul Politehnicii nu va putea miza la meciul de mâine pe Ivanovici, omul meciului cu Ghiroda (două goluri şi un assist). Jucătorul de profil ofensiv a văzut uşor două cartonaşe galbene şi a fost eliminat în finalul celei de-a doua reprize de prelungiri. În schimb, în trupa viola revine căpitanul Ioan Mera, după ce acesta şi-a ispăşit runda de suspendare cu ocazia turului IV al Cupei. Altfel, din punct de vedere medical, lucrurile nu erau clare în această dimineaţă. Manea a ieşit accidentat la Tg. Jiu şi nu a jucat la Ghiroda, în timp ce Sergiu Popovici a părăsit terenul după jumătate de oră în meciul de Cupă, acuzând o accidentare în zona genunchiului. Pe lângă aceste veşti însă se aşteaptă şi altele mai bune în urma ultimei testări a celor care au parcurs perioada de carantină şi care în mod normal nu mai au virusul în corp.

„Am avut aceste probleme cu Manea şi Popovici, vom vedea în cursul zile de astăzi, al antrenamentului, dacă putem să recuperăm pe unul dintre ei sau pe ambii. Ne dorim foarte mult să-i recuperăm, să nu mai pierdem jucători. Iar legat de jucătorii care sunt la terminarea perioadei de izolare, vom vedea în cursul zilei de azi rezultatul testării şi dacă dintre ei mai putem să introducem în lot pentru jocul de mâine, pentru a-i avea măcar pe bancă sau să ne întărim numeric. Căci la meciul de Cupă am folosit o grămadă de juniori 2004, în vârstă de 16 ani, şi cred că la acest meci de campionat avem nevoie de un plus de experienţă şi schimbările să fie cât de cât senior pe senior şi să nu fiu nevoit să introduc aşa de mulţi juniori pentru că atunci jocul va deveni foarte greu”, a conchis Tavi Benga.

Meciul ASU Politehnica – CSM Slatina se dispută mâine, de la ora 11, în etapa a IX-a a Ligii 2. Oaspeţii olteni au doar şase puncte după şase meciuri disputate, în timp ce alb-violeţii sunt pe locul 4, cu 14 puncte din şapte partide jucate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.