Ateliere de artă pentru copii susținute gratuit, online, de artiști care participă...

Ateliere de artă pentru copii susținute gratuit, online, de artiști care participă la Baroque||Urban

1
DISTRIBUIȚI

În această săptămână vor fi organizate mai multe ateliere de artă pentru copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, care vor avea loc pe platforma online Zoom sau prin intermediul unui set clar de instrucțiuni care oferă copiilor posibilitatea de a identifica singuri modurile de expresie optime propriei identități, și sunt susținute gratuit de mai mulți artiști în cadrul celei de-a V-a ediții a #stART Baroque||Urban. Atelierele educaționale sunt propuse și adaptate de galeria de artă contemprană META Spațiu și sunt susținute de artistele Mălina Ionescu, Andreea Medar, Alexandra Boaru și Olga Török, invitate în cadrul proiectului. Înscrierile la ateliere se fac printr-un mesaj pe pagina @BaroqueUrban iar la final, participanții vor fi încurajați să trimită fotografii cu lucrările realizate, pentru a fi prezentate în cadrul unei expoziții online ce se va desfășura pe platforma www.baroqueurban.ro, termenul limită fiind data de 5 noiembrie.

Atunci când li se oferă posibilitatea, copiii, care au o relație apropiată cu arta contemporană, se pot exprima ei înșiși într-o manieră artistică, și au totodată ocazia de a înțelege mai bine sensul artei contemporane.


Încă de la prima ediție, seria de ateliere #stART și-a propus să ofere copiilor șansa de a-și folosi creativitatea, curiozitatea și ingeniozitatea într-un mod care îi ajută să-și cultive gusturile și simțul estetic dar și legături în afara școlii, pentru a-și însuși unele valori comunitare. Educația artistică îi ajută să-și dezvolte personalitatea și contribuie, de asemenea, la definirea comunității din care fac parte, căci un copil care se poate exprima prin artă va avea un comportament individual și social mult mai sănătos, bazat pe observare, cercetare, descoperire, exprimare liberă și creație autonomă, va putea să-și definească mai bine propria identitate și îi va fi înlesnită adaptarea la comunitatea în care trăiește.

Programul atelirelor online este următorul:

  1. Poveste pe geam – Mălina Ionescu & Andreea Medar (14.10.2020)
  2. Asamblaj – Mălina Ionescu (17.10.2020)
  3. Reciclare – Mălina Ionescu & Andreea Medar (19.10.2020)
  4. Teatru participativ – Olga Torok (21.10.2020)
  5. Alfabet secret – Mălina Ionescu & Andreea Medar (22.10.2020)
  6. Papier mache – Mălina Ionescu (23.10.2020)
  7. Scurtă istorie a fotografiei (experiment cu camera obscură) – Alexandra Boaru (24.10.2020)
  8. Fotografie fără camera (metode alternative) – Alexandra Boaru (24.10.2020)
  9. Compoziție și lumină – Alexandra Boaru (25.10.2020)
  10. Zine (realizarea unei reviste de tip „zine” la finalul celor patru sesiuni) – Alexandra Boaru (25.10.2020)
  11. Intervenție pe fotografie – Mălina Ionescu & Andreea Medar (26.10.2020)
  12. Harta (Viae Ferrae) – Mălina Ionescu & Andreea Medar (27.10.2020)
  13. Stencil – Mălina Ionescu (29.10.2020)
  14. Teatru participativ – Olga Torok (31.10.2020)

1 COMENTARIU

  1. pe zoom? ba, voi nu sunteti sanatosi la cap? tara n-are bani, si voi spargeti lei pe gunoiul asta semipedofil?? astia mici nu vor sa auda de zoom, ca le vine deja scarba cu ce le-ati facut cu scoala. cati privitori o sa aveti? zero prunci si cativa dubiosi adulti?? pe asta se duc banii din taxe? lua-v-ar dracu’

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.