Atenție! Masca fashion nu vă protejează împotriva coronavirusului

Atenție! Masca fashion nu vă protejează împotriva coronavirusului

0
DISTRIBUIȚI

Masca de protecție a devenit un trend, însă nu toate sunt sterile și oferă protecție împotriva SARS CoV-2, atrag atenția specialiștii. Acestea ne-ar proteja doar împotriva inhalării prafului sau a polenului, avertizează reprezentanții asociației Pro Consumatori.

O mare parte dintre români își aleg masca de protecție în funcție de ținuta pe care o poartă, însă este un lucru total greșit.


O spun reprezentanții asociației Pro Consumatori care susțin că, în urma unui studiu, s-a demonstrat faptul că una din cinci măști folosite de români pentru protecția în fața răspândirii virusului SARS CoV-2 este masca fashion.

Aceste măști nu oferă protecție împotriva bacteriilor, nu protejează împotriva COVID-19, nu sunt sterile și nu sunt dispozitive medicale. Ele sunt lavabile, reutilizabile și ajutabile, oferind protecție doar împotriva inhalării prafului, polenului și stropirii cu picături mari de salivă.

În schimb, consumatorilor le este recomandat să folosească în această perioadă fie măști faciale de uz medical, fie măști filtrante împotriva particulelor.

În urma acestei situații, reprezentanții APC atrag atenția Ministerului Sănătății că, la noi în țară, se vând măști de protecție care induc în eroare consumatorii, și le solicită specialiștilor verificări amănunțite, relatează antena3.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.