Autoritățile au început pregătirile pentru desfășurarea campaniei electorale și a alegerilor parlamentare...

Autoritățile au început pregătirile pentru desfășurarea campaniei electorale și a alegerilor parlamentare cu respectarea normelor din pandemie

0
DISTRIBUIȚI

În vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților și asigurării unui număr suficient de președinți și locțiitori ai secțiilor de votare, Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat Instituțiilor Prefectului sprijin în vederea mediatizării către angajații instituțiilor publice și persoanele interesate a posibilității de  se înscrie în Corpul Experților Electorali.

Luni, a avut loc, în sistem videoconferință, ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, condusă de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.


La videoconferință au participat prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, alături de membrii Comisiei Tehnice Județene. Au fost puse în discuție probleme legate de votul cetățenilor români cu drept de vot cu domiciliul sau reședința în străinătate, având în vedere faptul că sunt țări care, din cauza pandemiei de coronavirus, nu permit organizarea de secții de votare pe teritoriul țărilor lor.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne a cerut maximă vigilență și echidistanță în ceea ce privește desfășurarea  evenimentelor din campania electorală, pentru a se supraveghea respectarea tuturor normelor legale de siguranță sanitară pe timp de pandemie.

Totodată ministrul Afacerilor Interne a solicitat verificarea tuturor locațiilor secțiilor de vot pentru a se asigura că acestea dispun de spațiul necesar desfășurării în condiții de siguranță sanitară a procesului electoral.

După videoconferință a avut loc o ședință a Comisiei Tehnice Județene în cadrul căreia prefectul Liliana Oneț a solicitat reprezentanților acesteia vegherea respectării cu strictețe a tuturor măsurilor de ordine publică dar și de siguranță sanitară pe timpul desfășurării campaniei electorale și a tuturor termenelor din calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.